Elbæk giver cirkuspapirer til Enhedslisten

Enhedslisten får nu lidt bedre mulighed for at kigge kulturminister Uffe Elbæk (R) i kortene før samråd tirsdag i sagen om Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK).

Enhedslistens kulturordfører, Jørgen Arbo-Bæhr, har bedt om at få udleveret papirerne i sagen, og det er nu sket, oplyser Kulturministeriet.

Ifølge ministeriet har Enhedslisten fået alle de papirer, som Jørgen Arbo-Bæhr har bedt om, så partiet kan sætte sig ned og studere sagen og dermed forberede sig på, om man skal kræve en uvildig undersøgelse.

Enhedslisten har søndag fået en redegørelse fra Uffe Elbæk, og nu har ministeriet desuden sendt papirerne fra den aktindsigt, som flere medier fik i sidste uge.

Det drejer sig om cirke 60 sider med bilag, regnskaber og mailkorrespondance. Ifølge ministeriet er alle de officielle papirer med de centrale oplysninger dermed lagt frem.

De interne papirer fra Kulturministeriets arbejde med sagen er dog undtaget fra aktindsigten.

Kulturminister Uffe Elbæk ønsker ikke at kommentere sagen før han skal forklarer sig ved et samråd tirsdag, som Enhedslisten har indkaldt til.

Enhedslisten vil på forhånd ikke udelukke en uvildig undersøgelse af Uffe Elbæks rolle i sagen om Akademiet for Utæmmet Kreativitet.

Ministerens mand er ansat på stedet, som fik seks millioner kroner i statsstøtte på finansloven til en ny cirkusuddannelse, og Kulturministeriet har holdt fem arrangementer på AFUK på Amager.

Elbæk har søndag gentaget, at han beklager forløbet, men også sagt, at han ikke ønsker nogen uvildig undersøgelse.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip