Elbæk kaldt i samråd om middage

01/12/2012 17:10

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Enhedslisten vil nu have kulturminister Uffe Elbæk (R) i samråd, efter at partiets kulturordfører, Jørgen Arbo-Bæhr, var til møde med ministeren lørdag.

Her skulle ministeren rededøre for fem arrangementer, som han havde inviteret til hos Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK).

Uffe Elbæk bliver af oppositionen beskyldt for at give vennetjenester til AFUK, hvor ministeren tidligere har siddet i bestyrelsen, og hvor hans mand siden maj har været ansat.

- Jeg dukker selvfølgelig op, når jeg bliver inviteret, men vi vil nu kalde ministeren i samråd. Vi skal have en grundig og offentlig redegørelse af forløbet, siger Jørgen Aarbo-Bæhr til DR Nyheder.

Ministeren er allerede af kaldt i samråd den 12. december af Dansk Folkeparti. Her skal Elbæk svare på, hvorfor han via finansloven gav seks millioner kroner til oprettelsen af en uddannelse inden for nycirkus, som forventes at blive etableret på AFUK.

Dansk Folkeparti vil ved samme lejlighed have ministeren til at redegøre for de fem arrangementer, som ministeren stod bag.

Flere politiske kommentatorer mener, at Enhedslisten kan vælte kulturministeren på baggrund af sagen, men det vil Arbo-Bæhr ikke forholde sig til endnu:

- Nu afventer vi ministerens offentlige redegørelse, og så må vi se, om den er god nok eller ej, siger han til DR Nyheder.

Uffe Elbæks partileder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, er dog tilfreds med undskyldningen fra sin partifælle.

- Uffe har ikke tænkt sig ordentligt om, det ved han godt, og det har han blankt erkendt og beklaget. Jeg er tilfreds med, at Uffe har undskyldt, skriver hun i en mail til Ritzau.