Elbilen Tesla giver kæmpe afkast

Salget af Teslas model S nåede i årets andet kvartal op på 5.150 biler, mens det kun var forventet, at 4.500 biler trillede ud på gaderne, skriver Financial Times.

Aktiekursen er især steget siden marts, og kvartalsregnskabet, som blev offentliggjort i går, fik kursen til at stige endnu 14 procent til 153,4 dollar.

Stigningen sker på trods af et underskud i kvartalet på 30,5 millioner dollar, hvilket tilskrives øgede driftsomkostninger og en tidlig tilbagebetaling af lån.

Men bilfabrikanten er ved at ekspandere til Europa og Asien. Tesla åbner sin første forretning i Kina senere i år, og leverer i denne uge de første af de nye modeller til Norge, Schweiz og Holland..

På hjemmebanen i Californien er det lykkes Tesla at tiltrække kunder blandt både IT-millionærerne fra Sillicon Valley og direktørerne fra Hollywood. Og det får investorerne til at øge forventningerne til salget af både model S og næste års model X, som er et såkaldt SUV køretøj med moderate off-road egenskaber.

Adm. direktør for Tesla Elon Musk ser lyst på fremtiden. Og han forudser, at hvis Tesla kan erobre halvt så meget af det europæiske og asiatiske marked, som elbilen har erobret i USA, så kan der være 40.000 Tesla-biler på vejene i slutningen af 2014.

"Det virker realistisk for mig," siger han til avisen.

Han advarer dog også om, at koncernen bakser med flaskehalse blandt sine leverandører, som skal fjernes.

"Det er dét, der holder os tilbage," sagde Elon Musk i forbindelse med halvårsregnskabet.

Idet kommende halvår planlægger fabrikken i øvrigt at bruge 150 millioner dollar blandt andet på udvikling af X-modellen og jord til at udvide fabrikken.

 

 

Dagens Gossip