Elbiloperatøren Better Place går konkurs

26/05/2013 12:32

BNB

Nyheder
Better Place tilbyder batteriskiftestationer og ladestandere til bilister, der er gået over til elbiler. Men selvom selskabet de seneste seks måneder har »tilpasset strategien«, fyret og sparet, så har det ikke vist sig muligt at opnå den ventede fortsatte finansiering. Hverken moderselskabet eller investorerne ønsker at blive ved med at finansiere selskabet, og det tvinger Better Place til at standse alle aktiviteter og indlede en insolvensbehandling. Netværket af batteriskiftestationer og ladestandere stod færdigt i slutningen af 2012 og gjorde det fra da af muligt at køre elbil på tværs af Danmark. Men Better Place var fortsat afhængig af ekstern finansiering for at kunne køre rundt. Johnny Hansen, administrerende direktør for Better Place Danmark, mener, at missionen om at vise, at elbilen er et værdigt alternativ til benzinbilen, er lykkedes. Men han erkender, at timingen ikke var med selskabet. »Vi må erkende, at vi ikke ramte den rette timing, og at vores moderselskab ikke har været i stand til at rejse de midler, der skal til for at sikre en langsigtet finansiering af Better Place,« siger han og peger på en mulig årsag: »Vi ved, at mange danskere gerne vil køre elbil, men de har haft for få bilmodeller at vælge imellem, og så er det ikke nok, at vi som operatør står klar til at lade elbilerne.« Boets kurator vil nu disponere på virksomhedens vegne. Better Place har informeret sine kunder om situationen. Og ledelsen vil sammen med boet og alle partnere, herunder Renault, arbejde på at finde en løsning for kunderne, lyder det. »Elbilen er fremtidens grønne transportform. Det tror vi fortsat på, men innovationen tager tid og kræver mod, og der er ingen garantier, når man udfordrer 100 års transportvaner. Vi takker alle, som støttede os undervejs - særligt vores kunder, som troede på os og udviste stor loyalitet og medarbejderne, som har leveret en helt fantastisk indsats for elbilens sag,« siger direktøren. Better Place har ifølge pressemeddelelsen »mere end 500 kunder«. Ifølge De Danske Bilimportører blev der sidste år solgt 527 eldrevne personbiler i Danmark.

Mest læste i dag

Better Place tilbyder batteriskiftestationer og ladestandere til bilister, der er gået over til elbiler. Men selvom selskabet de seneste seks måneder har »tilpasset strategien«, fyret og sparet, så har det ikke vist sig muligt at opnå den ventede fortsatte finansiering.

Hverken moderselskabet eller investorerne ønsker at blive ved med at finansiere selskabet, og det tvinger Better Place til at standse alle aktiviteter og indlede en insolvensbehandling.

Netværket af batteriskiftestationer og ladestandere stod færdigt i slutningen af 2012 og gjorde det fra da af muligt at køre elbil på tværs af Danmark. Men Better Place var fortsat afhængig af ekstern finansiering for at kunne køre rundt.

Johnny Hansen, administrerende direktør for Better Place Danmark, mener, at missionen om at vise, at elbilen er et værdigt alternativ til benzinbilen, er lykkedes. Men han erkender, at timingen ikke var med selskabet.

»Vi må erkende, at vi ikke ramte den rette timing, og at vores moderselskab ikke har været i stand til at rejse de midler, der skal til for at sikre en langsigtet finansiering af Better Place,« siger han og peger på en mulig årsag:

»Vi ved, at mange danskere gerne vil køre elbil, men de har haft for få bilmodeller at vælge imellem, og så er det ikke nok, at vi som operatør står klar til at lade elbilerne.«

Boets kurator vil nu disponere på virksomhedens vegne. Better Place har informeret sine kunder om situationen. Og ledelsen vil sammen med boet og alle partnere, herunder Renault, arbejde på at finde en løsning for kunderne, lyder det.

»Elbilen er fremtidens grønne transportform. Det tror vi fortsat på, men innovationen tager tid og kræver mod, og der er ingen garantier, når man udfordrer 100 års transportvaner. Vi takker alle, som støttede os undervejs - særligt vores kunder, som troede på os og udviste stor loyalitet og medarbejderne, som har leveret en helt fantastisk indsats for elbilens sag,« siger direktøren.

Better Place har ifølge pressemeddelelsen »mere end 500 kunder«. Ifølge De Danske Bilimportører blev der sidste år solgt 527 eldrevne personbiler i Danmark.