Elever frygter en hel dag med samme fag

Det kan blive lige tungt nok for skoleeleverne med hele skoledage med samme fag, sådan som Danmarks Lærerforening foreslår.

Det mener formanden for Danske Skoleelever, Vera Rosenbeck, Roskilde.

- En skoledag, hvor eleverne i de ældste klasser skal være omkring syv timer med samme fag og samme lærer kan blive lidt af en killer for nogle, siger hun under et besøg i Aarhus.

- Vi er bange for, at det kan ødelægge noget af den fleksibilitet, der ellers er lagt vægt på i regeringens udspil, siger formanden for skoleeleverne.

Bortset fra det får lærerne gode karakterer af eleverne.

- Vi synes, de har gode forslag i det her med, at dagen ikke bliver lige så fastlagt med frikvarterer som i dag. Danmarks Lærerforening mener, at det skal være den enkelte lærer og klasse, der lægger pauserne, siger hun.

Lærerne må også gerne selv lære noget mere, understreger elevernes formand.

- Vi kan rigtigt godt lide deres forslag om kontinuerlig efteruddannelse af lærerne, siger Vera Rosenbeck.

- Vi synes, at det er godt, at lærerne giver bud på, hvordan de kan omstrukturere deres medlemmers hverdag for at få en bedre skole for alle elever, siger hun.

Lærerne kom med deres forslag om en mere sammenhængende skoledag torsdag, efter at regeringen kom med sit udspil tirsdag.

Fredag holder lærerne møde med deres modpart i overenskomstforhandlingerne, Kommunernes Landsforening.

Desuden mødes partierne bag folkeskoleforliget med undervisningsminister Christine Antorini (S) for at gennemgå regeringens udspil om ikke mindst mere undervisningstid.

Kun Enhedslisten og Liberal Alliance står uden for forligskredsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip