Elever og forældre håber på kortvarig konflikt

02/04/2013 16:49

BNB

Nyheder
Sådan lyder det fra skoleelevernes interesseorganisation, Danske Skoleelever.»Vi er utrolig kede af den konflikt, vi står i nu. Det er langt ude, at vi har en debat om, hvordan vi gør danske skoleelever dygtigere, når det bedste bud tilsyneladende er at aflyse al undervisning,« siger formand for Danske Skoleelever, Vera Rosenbeck, som håber på, at konflikten bliver kortvarig.»Vi håber på, at kommunerne og lærerne nu vil se hinanden dybt i øjnene og få undervisningen tilbage på sporet. Hvis ikke, må regeringen træde ind,« siger Vera Rosenbeck.Hun er villig til at give parterne maksimalt to uger til at finde hinanden.»Med de første afgangsprøver i maj mener jeg ikke, vi kan vente længere end til maksimalt midten af april med at komme tilbage,« siger Vera Rosenbeck og understreger, at organisationen ikke tager stilling til, hvem der har ret i sagen.»Vi tager ikke part i konflikten, for vi ved ikke, hvordan man indretter reglerne, så de fungerer bedst. Men vi opfordrer parterne til at finde et kompromis, og det betyder, at begge parter må give sig lidt på centrale punkter,« siger Vera Rosenbeck.Hos landsorganisationen for forældre i folkeskolen, Skole og Forældre, vil landsformand Mette With Hagensen heller ikke tage stilling til konflikten. Men hun deler elevernes bekymring for betydningen for eleverne.»Bekymringen går dels på de børn, der står og skal til eksamen, men også på, hvordan vi egentlig kommer videre engang, når den her konflikt er overstået,« siger Mette With Hagensen.»At følge konflikten mellem kommunerne og lærerne er lidt som at se et vennepar i ægteskabelige problemer. Vi andre står og kigger og grubler over, hvordan vi kan hjælpe, og hvordan vi kan komme videre, når de har fundet en løsning. Men det er op til de to parter selv at finde løsningen. Jo længere tid, der går inden en løsning, jo sværere bliver det bagefter,« siger Mette With Hagensen.Hun fortæller, at hun har fået mange opkald fra bekymrede skolebestyrelsesmedlemmer hen over påsken.»Det er forskelligt, hvordan kommunerne og de enkelte skoler tackler den her konflikt. Nogle steder er der tilsyn med de børn, der møder op, mens man andre steder konsekvent har lukket skolerne. Det varierer fra kommune til kommune og fra skole til skole, det er et meget uensartet billede,« siger Mette With Hagensen.

Mest læste i dag

Sådan lyder det fra skoleelevernes interesseorganisation, Danske Skoleelever.

»Vi er utrolig kede af den konflikt, vi står i nu. Det er langt ude, at vi har en debat om, hvordan vi gør danske skoleelever dygtigere, når det bedste bud tilsyneladende er at aflyse al undervisning,« siger formand for Danske Skoleelever, Vera Rosenbeck, som håber på, at konflikten bliver kortvarig.

»Vi håber på, at kommunerne og lærerne nu vil se hinanden dybt i øjnene og få undervisningen tilbage på sporet. Hvis ikke, må regeringen træde ind,« siger Vera Rosenbeck.

Hun er villig til at give parterne maksimalt to uger til at finde hinanden.

»Med de første afgangsprøver i maj mener jeg ikke, vi kan vente længere end til maksimalt midten af april med at komme tilbage,« siger Vera Rosenbeck og understreger, at organisationen ikke tager stilling til, hvem der har ret i sagen.

»Vi tager ikke part i konflikten, for vi ved ikke, hvordan man indretter reglerne, så de fungerer bedst. Men vi opfordrer parterne til at finde et kompromis, og det betyder, at begge parter må give sig lidt på centrale punkter,« siger Vera Rosenbeck.

Hos landsorganisationen for forældre i folkeskolen, Skole og Forældre, vil landsformand Mette With Hagensen heller ikke tage stilling til konflikten. Men hun deler elevernes bekymring for betydningen for eleverne.

»Bekymringen går dels på de børn, der står og skal til eksamen, men også på, hvordan vi egentlig kommer videre engang, når den her konflikt er overstået,« siger Mette With Hagensen.

»At følge konflikten mellem kommunerne og lærerne er lidt som at se et vennepar i ægteskabelige problemer. Vi andre står og kigger og grubler over, hvordan vi kan hjælpe, og hvordan vi kan komme videre, når de har fundet en løsning. Men det er op til de to parter selv at finde løsningen. Jo længere tid, der går inden en løsning, jo sværere bliver det bagefter,« siger Mette With Hagensen.

Hun fortæller, at hun har fået mange opkald fra bekymrede skolebestyrelsesmedlemmer hen over påsken.

»Det er forskelligt, hvordan kommunerne og de enkelte skoler tackler den her konflikt. Nogle steder er der tilsyn med de børn, der møder op, mens man andre steder konsekvent har lukket skolerne. Det varierer fra kommune til kommune og fra skole til skole, det er et meget uensartet billede,« siger Mette With Hagensen.