Elever og skoleledere tilfredse med udskydelse af prøver

Sådan lyder kommentaren onsdag aften fra formanden for Skolelederforeningen, Anders Balle, til undervisningsminister Christine Antorinis (S) beslutning om at udskyde folkeskolens skriftlige afgangsprøver.

Eleverne i 9. og 10. klasserne skulle torsdag i næste uge have været til skriftlig matematikprøve, men nu er den og de følgende skriftlige prøver udskudt på ubestemt tid.

Hos Danske Skoleelever er formand Agnete Vienberg Hansen også glad for beslutningen om at udskyde prøverne.

»Selvfølgelig er jeg glad for, at vi nu har fået en udmelding. Jeg synes bare ikke, vi har fået svar nok endnu. Vi vil gerne vide, hvornår ministeren vil udskyde prøverne til, hvor meget forberedelse, hun tør love os inden prøverne, og hvad hendes plan er for, at afslutningen på 9. klasse-forløbet ikke bare bliver vildt stresset med et bombardement af prøver og undervisning på sene tidspunkter,« siger Agnete Vienberg Hansen til Berlingske Nyhedsbureau.

Hun tolker ministerens beslutning om at udskyde prøverne som om, at et regeringsindgreb ikke er lige om hjørnet.

»Det lyder ikke til, at et indgreb er undervejs, det er utroligt ærgerligt. Lige nu ser jeg ikke andre løsninger end et regeringsindgreb, for parterne kan tydeligvis ikke løse det selv,« siger hun.

Også skoleledernes formand Anders Balle tolker ministerens udskydelse af prøverne som om, at et regeringsindgreb »ikke umiddelbart er rykket nærmere«.

Når konflikten engang slutter, mener han, at eleverne skal have i hvert fald en uge til at forberede sig inden prøverne.

»Jeg mener, at eleverne skal have mulighed for at forberede sig nogle dage inden de skriftlige prøver. Jeg vil sige, at prøverne efter min mening kan gennemføres en uge efter, at konflikten er slut - det vil være passende,« siger Anders Balle.

De mundtlige prøver skal ifølge planen finde sted i juni, men hvis det står til Anders Balle, må man hellere skære ned i antallet af mundtlige prøver, så der bliver tid til de skriftlige prøver.

»Jeg mener, man skal prioritere de skriftlige prøver, som er ens for alle elever over hele landet. Så må man hellere skære ned i de mundtlige prøver. Det vil være min anbefaling,« siger Anders Balle.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip