EM-åbningskamp bliver mental udfordring for U21-holdet

Der venter en speciel opgave for det danske U21-landshold i fodbold, når EM-slutrunden i Tjekkiet onsdag aften bliver fløjtet i gang.

Åbningskampen i gruppe A mod værterne i en fyldt Eden Arena i Prag kommer formentlig til at blive afviklet i en hektisk atmosfære med omkring 20.000 tilskuere.

- Vi har forberedt os på at møde en værtsnation, der har tilskuerne og befolkningen med sig, siger Danmarks højreback Alexander Scholz.

- Det bliver en anderledes opgave end de andre kampe, vi kommer til at spille (mod Tyskland og Serbien, red.). Der er måske lidt flere mentale udfordringer i forhold til, hvordan vi skal gribe det an.

- Vi vil gerne blæse derudad, men vi skal også være kloge. Det er den første kamp, og vi skal ikke smide alt i de første 15 minutter, siger forsvarsspilleren fra Standard Liege i Belgien.

Det danske U21-landshold har kun haft den komplette trup på 23 spillere til rådighed siden søndag. Seks spillere var med i truppen hos A-landsholdet, der lørdag vandt 2-0 over Serbien i EM-kvalifikationen.

Derudover var midtbaneprofilen Pierre-Emile Højbjerg et smut hjemme i München fra søndag til mandag for at blive behandlet for en skade i baglåret.

Mens Højbjerg og andre profiler som Yussuf Poulsen - der scorede mod Serbien - Andreas Christensen og Viktor Fischer var med A-landsholdet, spillede U21-landsholdet torsdag 2-2 mod Sverige i Lyngby i en testkamp.

Danmark spillede med ti mand i 75 minutter, men formåede alligevel at dominere kampen mod svenskerne.

- Vi spillede en rigtig god træningskamp mod Sverige, så vi har alle meget selvtillid.

- Og det samme kommer de spillere med, der var med mod Serbien. Både Yussuf med scoringen og de andre, der var med i A-truppen. Det er to positive ting, der mødes.

- Jeg synes, det har været meget positivt til træningen, folk har set skarpe ud. Men det vigtigste nu er det mentale, og dér er vi alle sammen ovenpå, siger Alexander Scholz.

Kampen mellem Danmark og Tjekkiet begynder klokken 18.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip