EM-fløj: Vores fundament er skrøbeligt

04/12/2012 15:29

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Resultaterne siden OL har været glimrende for de danske håndbolddamer, men alligevel er usikkerheden stor, før holdet tager hul på EM i Serbien med den vigtige kamp mod Sverige i aften.

Den nye spillestil med offensivt forsvar og angrebsspil i ekspresfart har givet mål i stimer, men defensiven har samtidig været uvant hullet. Derfor går holdet ind til slutrunden med spænding, siger fløjspilleren Ann Grete Nørgaard.

- Vi har overhovedet ikke det fundament, som de andre hold har. Vi har spillet rigtig godt i de seks kampe siden OL, men vi har ikke noget at falde tilbage på, og vi har ikke noget, vi plejer at gøre.

- Vi så mod Frankrig, da vi mødte dem i Norge, at når vi ikke får fat i vores forsvarsspil, så har vi ikke nogen base, siger Ann Grete Nørgaard.

I kampen mod Frankrig for 10 dage siden i en træningsturnering lukkede det danske forsvar hele 35 mål ind, og også i flere af de øvrige kampe, holdet har spillet, siden landstræner Jan Pytlick begyndte arbejdet med en ny spillestil, er målene haglet ind.

- Det handler virkelig om at få skabt en base og en tryghed for os. Vi skal finde ud af, hvad der virker, og hvad der skal være vores fundament. Der kan godt komme nogle udfald. Men det bliver spændende at se, hvor vi står, siger Ann Grete Nørgaard.

Første fingerpeg om landsholdets niveau kan man få, når holdet møder Sverige klokken 20.15 i aften.

/ritzau/