Emmelie vild med al den positive interesse: - Det er rigtig fedt

Fans står i kø for at få taget billeder med danske Emmelie de Forest. Udenlandske journalister vil interviewe hende, og de andre landes deltagere er ikke blege for at pege på den unge sangerindes fortrin.

Når Emmelie de Forest tirsdag aften går på scenen i Malmø ved den første semifinale i Eurovision, er hun storfavorit.

Bookmakerne har for længst sat deres odds i danskerens favør, og det kan hun godt fornemme.

- Jeg kan mærke, at der er virkelig stor interesse, og det er rigtig fedt. Folk kan åbenbart lide sangen, siger Emmelie de Forest om "Only Teardrops", som hun i januar vandt det danske melodi grand prix med.

- Jeg tror, at det er mystikken i sangen, fløjten, at jeg ikke har så meget makeup på og mine bare fødder, der gør, at folk godt kan lide den. De synes, den er sjov og anderledes, siger Emmelie de Forest om sit vinderbud.

- Jeg har fået en masse positiv respons. Der er mange, der siger, at de tror, vi vinder. Det er selvfølgelig ikke til at vide, for at det er jo op til de folk, der stemmer, siger sangerinden ydmygt.

- Men det er da dejligt, at folk tror på sangen, siger hun.

Én af dem, der har sagt, at hun tror på dansk sejr, er Storbritanniens deltager, den rutinerede sangerinde Bonnie Tyler. Det gør Emmelie de Forest stolt.

- For et år siden havde jeg ikke drømt om, at jeg skulle stå på samme scene som Bonnie Tyler. Hun er jo en legende, siger Emmelie de Forest.

Selvom dagene i øjeblikket kører i et højt tempo forud for semifinalen, gør den unge sangerinde alt, hvad hun kan for at huske at sætte pris på det hele.

- Det her er en oplevelse, man kun får en gang i livet. Så jeg prøver virkelig at nyde det, selvom jeg har meget travlt.

At det er i Sverige, hun skal repræsentere Danmark, er specielt af flere grunde. Sidste gang, Danmark vandt Eurovision, var i 2000 i Stockholm, hvor Brødrene Olsen sang sig ind i europæernes hjerter med "Fly On The Wings Of Love".

Desuden er Emmelie de Forest's far svensker, så på en måde er det også lidt hendes fædreland.

Derfor ville det være helt suverænt for sangerinden, hvis hun kan tage sejren.

Emmelie de Forest synger i Eurovisionens første af to semifinaler. Den finder sted tirsdag klokken 21, mens den anden semifinale finder sted torsdag.

De lande, der går videre, får en plads i den finalen, der finder sted lørdag den 18. maj.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip