Én celle er nu nok til at afsløre forbrydere

Forskere fra Harvard University i USA har udviklet en ny teknik, som kan afsløre et helt menneske genetik, ved blot én enkelt celle. Med den nye metode skal man også kunne afsløre cancer i blodet.

Ved hjælp af den nye teknik er kravene til politiets prøver langt mindre, for når en enkelt celle er nok, er det nemt at afsløre en forbryder.

Men det er ikke kun politiet der får gavn af den nye metode. Den skal nemlig også bruge til at afsløre tidlige stadier af cancer i blodet, og afgøre om et foster er disponeret for arvelige sygdomme.

Den nye metode hedder MALBAC og fungerer næsten ligesom andre tidligere teknikker, ved blandt andet at kopiere en mængde DNA flere gange, indtil der er nok DNA masse nok til diverse undersøgelser kan kortlægge et genetisk aftryk.

Men imens tidligere metoder kun kopierede DNA ujævnt, eller kun meget lidt, så kopierer MALBAC DNA i størrelses forholdet 1:1, og det giver større præcision.

Derved kan man afkode langt flere ting fra en enkelt celleprøve end tidligere, skriver Videnskab.dk

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip