En dag før deadline: Grækenland beder om at få udsat lån

Grækenland har anmodet om at få lagt dets betalinger til IMF, Den Internationale Valutafond, sammen, så landet slipper for at betale et afdrag fredag på 300 millioner euro.

Planen er at betale afdragene samlet i slutningen af måneden, hvilket ventes at blive godkendt af IMF, skriver den lokale, græske avis Kathmerini torsdag.

IMF bekræfter kort efter, at anmodningen er modtaget, men det fremgår endnu ikke, hvad valutafonden mener om det.

Men i slutningen af 1970'erne besluttede IMF, at låntagere kan få lov til at samle lån, hvis de indbetales i samme kalendermåned.

Afdraget på 300 millioner euro til IMF er det første af flere, som Grækenland skal udrede i denne måned.

I alt løber det op i 1,5 milliarder euro.

Den græske statskasse er ved at løbe tør for penge, som følge af at landets kreditorer ikke vil udbetale den sidste del af kriselånet på 7,2 milliarder euro.

Det er afgørende for Grækenland, at regeringen og landets kreditorer enes om en aftale. For det kan udløse den ny hjælpepakke fra EU i milliardklassen, der kan holde landet flydende en rum tid endnu.

Men der har ikke været stor vilje fra de øvrige lande i eurosamarbejdet til at hoste op med nye garantier til Grækenland, så længe det ikke overholder mange af de sparekrav, der oprindelig blev stillet for at modtage økonomiske hjælpepakker.

Besværlighederne startede for alvor efter valget i Grækenland sidste år. Her stillede det venstreorienterede Syriza sig i spidsen for regeringen i Athen og gjorde klart, at det ikke vil spare på visse sociale udgifter såsom pensioner.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip