En million arbejdsløse er udvandret til andre EU-lande

»Vores midlertidige tal for 2012 viser, at det er en tendens, der fortsætter,« siger medforfatter til OECD-rapporten Thomas Liebig til Information.

Ifølge ham er årsagen til stigningen især de »større forskelle inden for eurozonen« mellem lande i krise og lande, der klarer sig godt.

Antallet af udvandrere fra de hårdest ramte lande, herunder især Grækenland og Spanien, er fra 2009 til 2011 steget med 45 procent, fremgår det af rapporten fra OECD.

Især Tyskland har oplevet folkevandringen, skriver Information, og antallet af græske indvandrere i Tyskland steg for eksempel med hele 73 procent fra 2011 til 2012, mens det tilsvarende tal for indvandrere fra Spanien og Portugal var tæt på 50 procent.

»Vi oplever en periode, hvor det europæiske arbejdsmarked fungerer på en mere paneuropæisk måde, og hvor vi igen har mere intern mobilitet. Selv om hovedparten stadigvæk er udvidelsesrelateret, så er den mere blandet, fordi vi nu ser større syd-nord-migration,« siger Thomas Liebig til Information.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip