En million i Frankrigs provins er også på gaden

Mindst 3,7 millioner mennesker var søndag på gaden i Frankrig for at demonstrere mod terror og ekstremisme og for at ære de 17 ofre for de seneste dages islamistisk terror.

Det oplyser det franske indenrigsministerium.

En talsmand for ministeriet siger, at mellem 1,2 og 1,6 millioner mennesker gik i optog gennem Paris, mens 2,5 millioner mennesker deltog andre steder i landet.

Ifølge indenrigsministeriet er det de største demonstrationer i Frankrigs historie

Lidt tidligere oplyste det franske nyhedsbureau, at mindst 3,3 millioner mennesker have været på gaden for at ære de myrdede på den satiriske ugeavis Charlie Hebdo og drabene på gidsler og politifolk. Men tallet er løbende blevet opjusteret.

Det er en mobilisering "uden fortilfælde", konstaterede det franske indenrigsministerium.

Terroranslaget i Paris, der udspillede sig over tre dage, kostede 17 mennesker livet. Tre gidseltagere blev dræbt.

Mange andre steder i Europa blev der demonstreret til fordel for Charlie Hebdo og imod ekstremisme.

I Berlin samlede der sig ifølge politiet 18.000 mennesker for at mindes de dræbte journalister, tegnere og andre på Charlie Hebdo.

I Wien var 12.000 mennesker mødt frem under slagordet "Sammen mod Terrorismen". I Bruxelles samlede 20.000 sig for at gå i optog.

I London var 2000 mennesker mødt for at mindes ofrene for de militante islamister. Det skete ved Trafalgar Square. Folk var mødt op med plakater, der sagde "Je suis Charlie", og franske flag.

I Jerusalem samlede der sig 500 mennesker, og i Ramallah på vestbredden var der snesevis af mennesker for at tage afstand fra ekstremisme og intolerance. De stod under bannere, der sagde, at "Palæstina står sammen med Frankrig mod terrorismen".

I den canadiske og delvis fransktalende by Montreal gik 25.000 mennesker i optog i solidaritet med Frankrig.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip