En ud af tre bruger altid cykelhjelm

04/10/2013 14:28

BNB

Nyheder
»Vi er selvfølgelig glade for at se, at der ikke er færre danske cyklister uden cykelhjelm, men at det stadig kun er én ud af tre voksne, der bruger hjelm, viser, at vi endnu ikke er i mål,« siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør i Gjensidige Forsikring, i en pressemeddelelse. At der ikke er flere danskere, der tager cykelhjelmen på hovedet, skyldes ifølge livsstilsekspert Niels Erik Folmann to ting. »For mange er det stadig forfængelighed som den ene del. Og det på trods af, at cykelhjelme er blevet meget smartere end i starten, hvor de lignede sådan nogle grimme æggeskaller,« siger livsstilseksperten, som er kendt fra DR1-programmet ’Kender du typen?<saxo:ch value="226 128 153"/>. »Den anden del er dovenskab. Vi får ikke rigtig gjort noget ved det, og så synes vi, den er svær: ’Hvad skal jeg gøre ved den, når jeg kommer frem?’ Det er ikke særlig praktisk, hvis folk ikke har det inde på rygraden,« siger han. Ifølge Niels Erik Folmann er der en tendens til, at de personer, der bruger cykelhjelm sammen med deres børn, er de samme, som smider cykelhjelmen ti minutter senere, når de cykler på arbejde. De kan se fornuften i at køre med cykelhjelm og vil derfor gerne sende det signal, at det er det rigtige at gøre. Alligevel glemmer de det, når de føler, de er de eneste, eller når de er i selskab med andre voksne. »Det har en direkte sammenhæng med, at der er mange, der ikke kan lide at ryge eller drikke, når børnene ser det. Men når børnene ikke er med, kommer smøgerne frem, og så tager de en øl mere. Det er lidt det samme,« siger han. Ifølge Niels Erik Folmann er oplysningskampagner vejen frem, og at man bliver ved med at udvikle cykelhjelmene, så de fremstår smarte.

Mest læste i dag

»Vi er selvfølgelig glade for at se, at der ikke er færre danske cyklister uden cykelhjelm, men at det stadig kun er én ud af tre voksne, der bruger hjelm, viser, at vi endnu ikke er i mål,« siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør i Gjensidige Forsikring, i en pressemeddelelse.

At der ikke er flere danskere, der tager cykelhjelmen på hovedet, skyldes ifølge livsstilsekspert Niels Erik Folmann to ting.

»For mange er det stadig forfængelighed som den ene del. Og det på trods af, at cykelhjelme er blevet meget smartere end i starten, hvor de lignede sådan nogle grimme æggeskaller,« siger livsstilseksperten, som er kendt fra DR1-programmet ’Kender du typen?<saxo:ch value="226 128 153"/>.

»Den anden del er dovenskab. Vi får ikke rigtig gjort noget ved det, og så synes vi, den er svær: ’Hvad skal jeg gøre ved den, når jeg kommer frem?’ Det er ikke særlig praktisk, hvis folk ikke har det inde på rygraden,« siger han.

Ifølge Niels Erik Folmann er der en tendens til, at de personer, der bruger cykelhjelm sammen med deres børn, er de samme, som smider cykelhjelmen ti minutter senere, når de cykler på arbejde. De kan se fornuften i at køre med cykelhjelm og vil derfor gerne sende det signal, at det er det rigtige at gøre. Alligevel glemmer de det, når de føler, de er de eneste, eller når de er i selskab med andre voksne.

»Det har en direkte sammenhæng med, at der er mange, der ikke kan lide at ryge eller drikke, når børnene ser det. Men når børnene ikke er med, kommer smøgerne frem, og så tager de en øl mere. Det er lidt det samme,« siger han.

Ifølge Niels Erik Folmann er oplysningskampagner vejen frem, og at man bliver ved med at udvikle cykelhjelmene, så de fremstår smarte.