Endelig: Nu kommer solen

På søndag kommer solen, og den bliver hos os i et stykke tid.

»Det begynder at klare op fra på søndag, hvor vi vil få solskin over hele landet, og temperaturerne vil stige til mellem to og syv-otte grader,« fortæller Klaus Larsen, der er meteorolog hos DMI, til bt.dk.

Og solens stråler vil ikke kun være til låns for én dag. For det gode vejr fortsætter det meste af næste uge.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med nu

»Frem til torsdag ser det ud til at blive godt vejr. Nogle steder i Jylland kan der endda komme op til 10 grader nogle af dagene,« fortæller meteorologen, der også kan glæde os med, at der ikke vil være ret meget vind eller nedbør den kommende uge.

»Bortset fra langfredag og lørdag, hvor der falder to-tre centimeter sne, så holder det tørt til vi kommer hen sidst på ugen,« siger meteorologen.

Selv om et længere besøg af solen sikkert vil glæde mange, så vil der gå noget tid, før det »rigtige« forårsvejr kommer til Danmark.

»Der er ikke rigtig nogen definition på forårsvejr, men de fleste forventer solskin og 10-15 graders varme, før man kalder det forår. Og vi skal et godt stykke hen i april, før vi får den slags vejr,« siger Klaus Larsen.

Ifølge meteorologer har marts måned i år været den koldeste længe. DMI udregnede forleden, at gennemsnitstemperaturen i marts ser ud til at ende på minus en grad.

Og hvis de beregninger holder, så bliver det den koldeste marts i 26 år.

»Hvis gennemsnitstemperaturen bliver mindre end minus 0,2 , så bliver det den koldeste marts måned siden 1987,« fortæller TV2-Vejrets meteorolog Lone Seir til bt.dk.

Selv om de sidste dage af marts ser ud til at blive solrige, så mener hun ikke, at det vil rokke meget ved DMIs beregning.

»Selv om vi har plustemperaturer om dagen, så er der fortsat minus om natten, så det vil ikke rykke gennemsnittet særlig meget,« siger hun. 

 

Dagens Gossip