Endnu en dansk NHL-debut - og så endda i førstekæden

Det eneste, der manglede for Nicklas Jensen, var en sejr. Ellers havde aftenen det hele for den 20-årige forward, som blev den ottende dansker i NHL.

I debuten for Vancouver Canucks mod San Jose Sharks spillede han i førstekæden med tvillingerne Daniel og Henrik Sedin. Og det var første gang i NHLs historie, to danskere optrådte på det samme hold. I andenkæden spillede Jannik Hansen med Alexandre Burrows og Chris Higgins.

Jannik Hansen havde to assist, men San Jose Sharks vandt 3-2.

Nicklas Jensen blev kaldt op til Vancouver Canucks fra AHL-holdet Chicago Wolves dagen inden debuten, men fik først at vide før mandagens formiddagstræning, at han skulle spille.

Efter 50 kampe i denne sæson for AIK Stockholm i Elitserien spillede han ti kampe for farmerholdet, inden en skade hos Canucks åbnede vejen til det forjættede land.

Vancouver Canucks får nu tre hjemmekampe i træk mod Edmonton Oilers, Calgary Flames og Phoenix Coyotes med Mikkel Bødker. Nicklas Jensen venter spændt på, om han er med på torsdag mod Oilers.

Den ottende danske NHL-spiller er søn af den mangeårige landsholdsback og nidobbelte danske mester fra Herning, den legendariske back Dan Jensen. Han så sønnens debut på skærmen.

– Jo, jeg var meget stolt. Jeg ved, at Nicklas var nervøs, men jeg synes, han spillede en solid kamp, traf de rigtige beslutninger og var god i egen zone. Han lavede ikke de store fejl, siger Dan Jensen.

– Det var stort for ham at debutere i kæden med Daniel og Henrik Sedin og sjovt at spille sammen med Jannik. Jeg er sikker på, at Nicklas aldrig glemmer sin debut. Og det tror jeg heller aldrig, at jeg selv gør.

En stor aften var det også for Frans Nielsen, som havde to assist i New York Islanders 3-1 sejr over New Jersey Devils og blev kåret som kampens bedste spiller.

 

 

 

 

Dagens Gossip