Endnu en dansk tv-serie solgt til USA

Skrevet af BNB

10/04/2013

Mest læste i dag

Produceren Peter Bose, der sammen med Jonas Allen fra Miso Film stod bag ’Den som dræber', havde allerede dagen efter den danske premiere på tv-serien et møde med amerikanske agenter. Og de var alle interesserede i serien fra starten.

»Fra dag ét var der stor interesse fra A&E Networks for »Den som dræber«, som blev rost for at have kant, spændende karakterer og stærke plots. A&E har haft 15-20 fiktionsprojekter under overvejelse og er nu endt på tre projekter, som der laves pilot på i denne sæson, og én-to af dem går formentlig i endelig produktion. Det viser, at der er stort fokus på ’Those Who Kill' (som bliver den amerikanske titel på serien, red.)«, fortæller Peter Bose i en pressemeddelelse.

Det var den danske skuespillerinde Laura Bach, der havde hovedrollen som vicekriminalkommissær Katrine Ries Jensen, der var specialist i efterforskning af forbrydelser med utraditionelle motiver og adfærdsmønstre i tv-serien. Hun bliver i den amerikanske version skiftet ud med Chloë Sevigny, der i 1999 medvirkede i filmen »Boys Don’t Cry«, hvor hun blev nomineret til prisen for bedste kvindelige birolle ved Oscar- og Golden Globe-uddelingerne. Derudover har hun også medvirket i »American Psycho« og i Lars Von Triers »Dogville«. Valget af Chloë Sevigny er den danske producer også meget tilfreds med.

»Valget af Chloë Sevigny supplerer det megastærke amerikanske hold på »Those Who Kill««, siger Peter Bose.

Resten af holdet kommer blandet andet til at bestå af produktionsselskabet Imagine, der stod bag tv-serien »24 timer«, manuskriptforfatteren Glen Morgan fra »X-Files«, og instruktøren Joe Carnaham, der senest står bag »The Grey«. Det er dog ikke første gang, at en dansk serie er blevet solgt til USA, hvor der er blevet lavet en amerikansk version af dem. Den store interesse for skandinavisk krimibegyndte med Stig Larssons Millennium-trilogi. Og den satte gang i en bølge, der første til, at tv-serien »Forbrydelsen« blev til den amerikanske serie »The Killing«.

Optagelserne til »Those Who Kill« begynder i december i Pittsburg.