Endnu en prestigefyldt hæderspris til Aalborg Havnefront

Prisen Civic Trust blev stiftet i 1959 for at hædre projekter af højeste kvalitet inden for arkitektur, design, planlægning, landskab og offentlig kunst - men kun projekter, som samtidig vurderes at udgøre et særligt positivt kulturelt, socialt eller økonomisk bidrag til lokalsamfundet og demonstrerer bæredygtighed og universelt design.

Den britiske pris gives hovedsageligt til arkitektur i Storbritannien og til få udvalgte projekter internationalt.

Helhedsplanen for Aalborg Havnefront sammenknytter Aalborgs middelalderbydel og Limfjorden, som industrihavnen og tung trafik tidligere gjorde svært tilgængelig for byens borgere. Helhedsplanen er udarbejdet af Aalborg Kommune med ingeniørfirmaet Cowi, C.F. Møller Arkitekter, landskabsarkitekt Vibeke Rønnow og lysdesigner ÅF Lightning som rådgivere.

Kvaliteterne ved den omkring 1 kilometer lange havnestrækning er udnyttet med en strandboulevard, der imødekommer de bløde trafikanters behov. Samtidig har Aalborg fået en havnepromenade, der med trappeforløb og nedsænkede terrasser lader publikum komme tæt på vandet.

Forskelligartede byrum er indrettet til oplevelser som for eksempel at gå, cykle, boldspil eller solbadning.

Den bærende idé for hele Aalborg Havnefront har været at skabe rum, hvor alle generationer og befolkningsgrupper kan mødes. Det mål er i den grad indfriet, for statistik fra Aalborg Kommune viser, at Jomfru Ane Parken på den nye havnefront på få år har udviklet sig til Aalborgs mest besøgte park med i alt 800.000 besøgende om året.

Rådmand Hans Henrik Henriksen, By- og Landskabsforvaltningen er glad for prisen:

- Det er meget glædeligt, at Aalborg Havnefront har modtaget en international pris. Det viser at Europa har fået øje på Aalborgs særlige kvaliteter, siger Hans Henrik Henriksen i en pressemeddelelse.

 

Dagens Gossip