Endnu et fælt underskud i B&O

02/10/2013 10:19

BNB

Nyheder

Mest læste i dag

Bang & Olufsen kommer skuffende ud af sit første kvartal med et omsætningsfald på seks procent og et driftsresultat (EBIT) på minus 64 millioner kroner. Det viser tallene fra B&O, der er blevet offentliggjort onsdag morgen.

Omsætningen i de første tre måneder af B&Os forskudte regnskabsår endte på 566 millioner kroner, hvilket ikke bare er en nedgang i forhold til sidste år første kvartal, der landede på 600 millioner kroner - det er også svagere end analytikernes gennemsnitsestimat, der ifølge SME Direkt lød på 624 millioner kroner.

Resultatet EBIT ligger på linje med sidste års første kvartal, der endte på et stort minus på 61 millioner kroner. Analytikerne havde dog sat næsen op efter et bedre tal. De forventede ifølge SME Direkt et minus på 47 millioner kroner.

B&Os regnskab for sit forskudte første kvartal kommer efter Struer-virksomheden i august måtte bøje nakken og fortælle aktionærerne, at det fulde regnskabsår 2012/13 endte med et blodrødt nettoresultat på minus 160 millioner kroner.

Den økonomiske krise har været hård ved den hæderkronede danske producent af lyd- og TV-anlæg. Og den er ikke alene. I går meddelte B&Os nok tætteste konkurrent i high end-segmentet, tyske Loewe, at det er insolvent. Loewe fortsætter dog arbejdet med at rekonstruere sig selv.