Endnu et fælt underskud i B&O

02/10/2013 10:28

BNB

Nyheder
Trods de lidt svagere tal fastholder B&O sine forventninger til helåret, der lyder på en EBIT-margin på omkring break-even.Omsætningen i de første tre måneder af B&Os forskudte regnskabsår endte på 566 millioner kroner, hvilket ikke bare er en nedgang i forhold til sidste års første kvartal, der landede på 600 millioner kroner - det er også svagere end analytikernes gennemsnitsestimat, der ifølge SME Direkt lød på 624 millioner kroner.Resultatet EBIT ligger på linje med sidste års første kvartal, der endte på et stort minus på 61 millioner kroner. Analytikerne havde dog sat næsen op efter et bedre tal. De forventede ifølge SME Direkt et minus på 47 millioner kroner.Bang & Olufsens topchef Tue Mantoni erkender, at virksomhedens stadig har det svært på de gamle kerneområder med high end-produkter. Han noterer sig dog, at indsatsområderne, der er både BRIK-lande og produktet Play, som er en billigere produktklasse, arbejder sig den rigtige vej.»Selv om vi er begyndt at se resultaterne af vores strategiske omstillingsproces, så faldt den samlede omsætning seks procent i første kvartal af regnskabsåret 2013/14. B&O PLAY og Automotive viste fortsat omsætningsvækst med en fremgang på henholdsvis 19 procent og 13 procent i kvartalet, og BRIK-omsætningen voksede med 28 procent primært drevet af en stærk fremgang i Kina,« siger Tue Mantoni i en kommentar i regnskabet og tilføjer:»Denne positive udvikling blev opvejet af fortsatte udfordringer i AV-forretningen, især i Europa,« siger CEO Tue Mantoni.« B&Os regnskab for sit forskudte regnskabsårs første kvartal kommer efter, at Struer-virksomheden i august måtte bøje nakken og fortælle aktionærerne, at det fulde regnskabsår 2012/13 endte med et blodrødt nettoresultat på minus 160 millioner kroner.Den økonomiske krise har været hård ved den hæderkronede danske producent af lyd- og TV-anlæg. Og den er ikke alene. Tirsdag meddelte B&Os nok tætteste konkurrent i high end-segmentet, tyske Loewe, at det er insolvent. Loewe fortsætter dog arbejdet med at rekonstruere sig selv.

Mest læste i dag

Trods de lidt svagere tal fastholder B&O sine forventninger til helåret, der lyder på en EBIT-margin på omkring break-even.

Omsætningen i de første tre måneder af B&Os forskudte regnskabsår endte på 566 millioner kroner, hvilket ikke bare er en nedgang i forhold til sidste års første kvartal, der landede på 600 millioner kroner - det er også svagere end analytikernes gennemsnitsestimat, der ifølge SME Direkt lød på 624 millioner kroner.

Resultatet EBIT ligger på linje med sidste års første kvartal, der endte på et stort minus på 61 millioner kroner. Analytikerne havde dog sat næsen op efter et bedre tal. De forventede ifølge SME Direkt et minus på 47 millioner kroner.

Bang & Olufsens topchef Tue Mantoni erkender, at virksomhedens stadig har det svært på de gamle kerneområder med high end-produkter. Han noterer sig dog, at indsatsområderne, der er både BRIK-lande og produktet Play, som er en billigere produktklasse, arbejder sig den rigtige vej.

»Selv om vi er begyndt at se resultaterne af vores strategiske omstillingsproces, så faldt den samlede omsætning seks procent i første kvartal af regnskabsåret 2013/14. B&O PLAY og Automotive viste fortsat omsætningsvækst med en fremgang på henholdsvis 19 procent og 13 procent i kvartalet, og BRIK-omsætningen voksede med 28 procent primært drevet af en stærk fremgang i Kina,« siger Tue Mantoni i en kommentar i regnskabet og tilføjer:

»Denne positive udvikling blev opvejet af fortsatte udfordringer i AV-forretningen, især i Europa,« siger CEO Tue Mantoni.« B&Os regnskab for sit forskudte regnskabsårs første kvartal kommer efter, at Struer-virksomheden i august måtte bøje nakken og fortælle aktionærerne, at det fulde regnskabsår 2012/13 endte med et blodrødt nettoresultat på minus 160 millioner kroner.

Den økonomiske krise har været hård ved den hæderkronede danske producent af lyd- og TV-anlæg. Og den er ikke alene. Tirsdag meddelte B&Os nok tætteste konkurrent i high end-segmentet, tyske Loewe, at det er insolvent. Loewe fortsætter dog arbejdet med at rekonstruere sig selv.