Endnu flere Stein Bagger-penge dukker op på ø

Endnu en million kroner fra Stein Baggers bedrageri til flere hundrede millioner kroner i IT Factory-sagen er nu fundet på den britiske ø Jersey ud for Normandiet.

Kontoen tilhører Baggers svenske partner, Michael Ljungman, og er nu spærret, oplyser Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, SØK.

Den ekstra million kroner kommer til offentlighedens kendskab samme dag, som myndigheder i Hongkong har fået overført 2,3 millioner kroner, som også har stået på konti tilhørende den svenske partner.

- Kontoen er spærret, og vi venter på anerkendelse af konfiskationen. Så nøjagtig det samme som Hongkong, det venter vi nu på med Jersey, siger statsadvokat Jens Madsen fra Søk til Ritzau.

- Den kan spores til Ljungman, for pengene er gået ud fra Ljungmans konto i Hongkong, så det er ret sikkert, forklarer han.

Både Michael Ljungman og Stein Bagger fik syv års fængsel for bedrageri.

I forbindelse med dommen fik den svenske forretningsmand Michael Ljungman konfiskeret 50 millioner kroner - hvoraf et mindre beløb på cirka 2,3 millioner skulle hentes hjem fra to konti i Hongkong.

Kuratorer savner fortsat op mod 200 millioner fra Stein Bagger og Michael Ljungman tilsammen, men statsadvokaten er stødt på adskillige mure i efterforskningen.

- Vi har ikke den helt store forventning om at finde de mange millioner, selvom vi har samarbejdet med USA over en længere periode. Nogle ender i kontanthævninger, andre penge er gået ind i driften af en række virksomheder, siger Jens Madsen.

De 2,3 millioner kroner i Hongkong er første gang siden en særlig sporingsgruppes oprettelse i 2007, at et land uden for EU følger en anmodning om at effektuere en dansk domstolsafgørelse om konfiskation.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip