Endnu ingen ny overenskomst på det grønne område

Gartnere, landbrugsmedhjælpere og skovarbejdere har endnu ikke fået ny overenskomst. Det er status efter, at 3F og arbejdsgiverforeningen GLS-A på ny har forhandlet om overenskomst for op mod i alt 20.000 ansatte på det grønne område.

- Forhandlingerne foregår i en god stemning og med respekt for hinandens udfordringer. Arbejdsgiverne presser hårdt på for muligheden for billigere arbejdstid på ubekvemme tidspunkter. Og vi arbejder intensivt på at skaffe løsninger, der kan forhindre løndumping. Men vi er ikke nået i mål. Parterne må nu hjem og tænke. Forhandlingerne fortsætter i begyndelsen af februar, siger Arne Grevsen, forhandlingsleder og formand for Den Grønne Gruppe i 3F

Fyrer danskere og hyrer østarbejdere
Et stærkere værn imod løndumping på det grønne område er klart det største ønske blandt 3F'ere til en ny overenskomst. Det viser en undersøgelse,, som Den Grønne Gruppe i 3F har lavet blandt dens medlemmer forud for forhandlingerne.

Fagbladet 3F har gennem de seneste år dokumenteret, at ansatte på det grønne område i stor stil bliver underbetalt.Ligeledes har Fagbladet 3F beskrevet, at gartnerier og arbejdsgivere i landbruget på to år har hyret ekstra 4.602 østarbejdere. I samme periode har 7.864 danskere mistet deres arbejde i markerne og drivhusene.

Hjælp fra forligsmand
Ved de tre seneste forhandlinger om overenskomst mellem 3F og GLS-A lykkedes det ikke partnerne at indgå en aftale uden inddragelse af en forligsmand.

 

Dagens Gossip