Energidæk sparer dig penge på brændstof

Siden 2005 er priserne på benzin og diesel steget med over 60 procent. Derfor leder mange bilister efter nye måder, hvorpå de kan spare penge på brændstoffet. Og siden 1. november har spare-interesserede bilister fået et nyt redskab. Her blev der indført en lovpligtig EU-mærkning af alle dæk, som blandt andet viser rullemodstand – og dermed effekten på brændstofforbruget.

Michelin har regnet på forskellene ved at vælge de mest brændstoføkonomiske dæk på markedet sat op i mod de dårligste. Regnestykket viser, at der er økonomisk fornuft i at skele til den nye dækmærknings dukse. Faktisk sparer en gennemsnitsbilist op til 1.000 kroner årligt, hvis bilen har monteret dæk i B-klasse frem for G-klasse.

- De mest brændstoføkonomiske dæk på markedet, som for eksempel vores eget MICHELIN Energy Saver+, ligger i klasse B. Sammenlignet med dæk i klassen G har de bedste dæk 7,5 procent. lavere brændstofforbrug. Det er her besparelsen ligger. Faktum er, at det betaler sig at se lidt nærmere på de forskellige dæks mærkning, inden man beslutter sig for de nye sommerdæk, siger Lennart Lomaeus, miljøchef hos Michelin Nordic.

Læs flere nyheder om biler her

Et klasse A dæk kræver en ekstremt lav rullemodstand.

- Udfordringen er ikke som sådan at fremstille et dæk, der alene lever op til kravene til et A-klasse dæk, når det gælder rullemodstand. Udfordringen er at kombinere lav rullemodstand, godt vejgreb på våd og tør vej, lang levetid og lavt støjniveau i et og samme dæk, forklarer Lennart Lomaeus.

Rullemodstand – hvor meget betyder det?

Dæk er lavinteresseområde for mange bilister. Faktisk ved de færreste, hvor stor betydning dækkene har for, hvor tit de skal omkring tankstationen for at fylde op.

- Vores løbende rundspørge blandt bilisterne i Danmark viser, at mange mangler basal viden om deres dæk. Det gælder både, når det handler om at vælge de rigtige dæk, og når det kommer til at vedligeholde dækkene ordentligt, siger Lennart Lomaeus.

 

Dagens Gossip