Energistyrelsen kræver redegørelse fra franske Total

Tirsdag blev der sat en brat stopper for de prøveboringer, som den franske virksomhed Total har foretaget i Nordjylland, hvor man forsøger at udlede skifergas fra undergrunden.

Og nu har Energistyrelsen krævet, at Total senest torsdag redegør for, hvorfor de har brugt et kemikalie, der ikke på forhånd var givet tilladelse til.

- Vi har bedt om en redegørelse for hændelsesforløbet, som vi forventer at modtage senest i morgen, siger vicedirektør Martin Hansen, Energistyrelsen, i en pressemeddelelse.

Martin Hansen forklarer videre, at man har indskærpet reglerne overfor den franske virksomhed.

- Vi er i tæt dialog med Total om suspenderingen af borearbejde og har her til morgen haft et møde med selskabet. Her har vi indskærpet, at de vilkår, som er stillet i boregodkendelsen, skal overholdes, sige vicedirektøren.

- Jeg har noteret mig, at Total har beklaget situationen.

Det er det skumhæmmende kemikalie Nullfoam, som Total har brugt i forbindelse med boringerne. Total havde søgt om tilladelse til at bruge kemikaliet, men havde ikke tålmodighed til at vente på, at tilladelsen kom i hus.

Energistyrelsen oplyser, at Total ikke får lov at genoptage prøveboringerne, før de har dokumenteret, at alt er i orden, og at man har opnået de nødvendige tilladelser.

Den franske virksomhed har selv sagt, at man har behov for at bruge Nullfoam. Hvis ikke man får en tilladelse hertil, så kan det være slut med at bore efter skifergas.

- Vi har fået slået fast, at vi har brug for stofferne, så hvis vi ikke får tilladelsen, så kan vi ikke fortsætte med boringen, siger firmaets danske koordinator Henrik Nicolaisen til TV2Nord.

Henrik Nicolaisen slår dog fast, at firmaet forsat forventer at få de nødvendige tilladelser, så boringerne kan forsætte.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip