Engell: Astrid bedre end Villy

12/09/2012 15:30

Newspaq

Nyheder
Ingen kan slå Astrid Krag. Sådan lyder vurderingen fra politisk kommentator Hans Engell, der spår, at SF under Astrid Krags ledelse vil få en mere håndfast leder, end Villy Søvndal har været. - Hun har ganske gode forudsætninger for at blive en god partileder. Hun kender hver eneste krog i partiet, og hun har et stærkt netværk i partiet, der vil gå gennem ild og vand for hende, siger han - De første 100 dage bliver helt afgørende for hende. Hun skal vise, at hun kan lægge en klar politisk linje, hun skal vise, at hun kan samle partiet, og hun skal vise, at hun er sin egen og ikke er holdt i snor af andre, påpeger Engell. Det er nu efter alt at dømme op til partiets venstrefløj at finde en modkandidat efter, at partiets grønne gruppe har sluttet op om Astrid Krag. Venstrefløjen har dog foreløbig ikke stillet med en kandidat til formandsvalget, selvom det hele tiden har været forventningen, at det vil ske, inden fristen udløber den 21. september. - Med dem, der har sagt nej til at stille op, så er der ingen, der kan slå Astrid Krag. Den såkaldte venstrefløj taber jo hver gang, de stiller op. De vinder ikke en eneste afstemning, påpeger han. Hans Engell mener, at Astrid Krag på flere punkter har stærkere kort på hånden end Villy Søvndal. - Hun er en robust dame, og hun vil være en meget skrappere formand og er mere struktureret, end Villy Søvndal var, siger Hans Engell. Fredag overraskede Villy Søvndal offentligheden ved pludselig at meddele sin afgang som formand for regeringspartiet.

Mest læste i dag

Ingen kan slå Astrid Krag.

Sådan lyder vurderingen fra politisk kommentator Hans Engell, der spår, at SF under Astrid Krags ledelse vil få en mere håndfast leder, end Villy Søvndal har været.

- Hun har ganske gode forudsætninger for at blive en god partileder. Hun kender hver eneste krog i partiet, og hun har et stærkt netværk i partiet, der vil gå gennem ild og vand for hende, siger han

- De første 100 dage bliver helt afgørende for hende. Hun skal vise, at hun kan lægge en klar politisk linje, hun skal vise, at hun kan samle partiet, og hun skal vise, at hun er sin egen og ikke er holdt i snor af andre, påpeger Engell.

Det er nu efter alt at dømme op til partiets venstrefløj at finde en modkandidat efter, at partiets grønne gruppe har sluttet op om Astrid Krag.

Venstrefløjen har dog foreløbig ikke stillet med en kandidat til formandsvalget, selvom det hele tiden har været forventningen, at det vil ske, inden fristen udløber den 21. september.

- Med dem, der har sagt nej til at stille op, så er der ingen, der kan slå Astrid Krag. Den såkaldte venstrefløj taber jo hver gang, de stiller op. De vinder ikke en eneste afstemning, påpeger han.

Hans Engell mener, at Astrid Krag på flere punkter har stærkere kort på hånden end Villy Søvndal.

- Hun er en robust dame, og hun vil være en meget skrappere formand og er mere struktureret, end Villy Søvndal var, siger Hans Engell.

Fredag overraskede Villy Søvndal offentligheden ved pludselig at meddele sin afgang som formand for regeringspartiet.