Engell: Hackel-bemærkning er stærke sager

- Hækkerups melding er noget af det stærkeste, der er set i nyere tid.

Sådan siger politisk kommentator Hans Engell efter at have læst den tidligere forsvarsminister Nick Hækkerups (S) udtalelser til Berlingske Tidende søndag. Her kalder Hækkerup blandt andet forsvarets officerer for oberst Hackel-typer.

- Det er helt uhørt, at han udtaler sig om sit gamle ministerområde, fordi han stadig er minister og medlem af regeringen. Jeg kan ikke mindes det er sket nogensinde tidligere, siger Hans Engell.

Alligevel mener Engell, der selv var konservativ forsvarsminister fra 1982-87, at udtalelserne ikke får umiddelbare konsekvenser for ejermanden.

- Jeg tror, at Nick Hækkerup har set i øjnene, at så længe Helle Thorning er socialdemokratisk partileder, så bliver hans karriere ikke større, end den hvor den er nu. Så derfor føler han ikke, han sætter noget til, siger Hans Engell.

Kommentatoren understreger, at Hækkerup stadig et stærkt navn i Socialdemokratiet:

- Så jeg tror, vi i virkeligheden har at gøre med en politiker, der er temmelig frygtløs og klar til at tage konsekvensen af denne her udmelding, siger han til Ritzau.

- Men det er da klart, at under en besværlig kongres og elendige meningsmålinger så er det her ikke lige en forside, som Thorning sidder og klapper af.

Nick Hækkerup var forsvarsminister i knap to år, og her tog han flere kampe med forsvaret - blandt andet skulle han slanke budgettet med tre milliarder kroner og iværksætte sammenlægningen af Forsvarskommandoen og Forsvarsministeriet.

- Hækkerup har helt tydeligt opsamlet nogle meget store frustrationer. Han blev tvunget væk fra forsvarsposten. Og han følte, at han blev afstraffet og flyttet med en klar besked om, at det her var en degradering, siger Hans Engell.

Den tidligere konservative forsvarsminister mener dog ikke, at kritikken af forsvaret er berettiget:

Dansk har forsvar de seneste 20 år gennemgået de største forandringer nogensinde. Hækkerup understreger jo også, at nogle af de bedste ledere han mødt nogensinde har været i forsvaret, siger Hans Engell.

/ritzau/

 

Dagens Gossip