Engell: Klart blåt flertal er bet for Thorning

Det er næsten den værste af alle verdener for Helle Thorning-Schmidt (S), at hun kun støttes af 79 mandater som statsminister i Voxmeters meningsmåling for Ritzau, mens 96 mandater står bag Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Det er en worst case (værste) måling for Thorning, selv om Socialdemokraterne klarer sig pænt. De Radikale fortsætter deres frie fald. Alternativet får næsten 60.000 vælgere, som er fuldstændig spildt. Der er fortsat betydeligt blåt flertal, siger Hans Engell.

Rød blok støttes kun af 45,2 procent, mens blå blok samler 54,5. Socialdemokraterne går lidt tilbage til 24,4 procent af stemmerne og får 44 mandater ligesom Venstre, mens Det Radikale Venstre med 5,6 procent kun får 10 mandater mod nu 17, påpeger han.

- Selv om statsministeren afgør, hvornår der udskrives valg, kan målingen betyde, at De Radikales leder, Morten Østergaard, vil trække tiden til efter sommerferien. De Radikale står så dårligt, at han vil tigge og bede Thorning om at vente, siger Hans Engell.

Det er ikke sikkert, at statsministeren lytter til De Radikales klagesang. Hun risikerer en sommer fuld af Radikale solomeldinger om højere pensionsalder, stærkere boligbeskatning og dagpenge i strid med Socialdemokraternes holdninger, mener han.

Voxmeters måling peger på en blå regering, hvor Lars Løkke Rasmussen bliver afhængig af valgets to sejrherrer - Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, og Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, vurderer Hans Engell.

- Det ser ud til, at DF og LA vil køre med klatten i denne valgkamp. LA er virkelig gået i udbrud. De har godt tag i de unge vælgere, siger han.

Hans Engell venter langvarige og svære blå regeringsforhandlinger.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip