Engell: Løkke dummede sig i spørgetimen

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, begik en enorm brøler, da han tirsdag under debuten af den nye debatform i Folketinget - den såkaldte spørgetime - stillede spørgsmålstegn ved, om ekstra 2000 kroner betyder noget for den lavtlønnede arbejder.

Det vurderer politiske kommentator Hans Engell for Ritzau.

- Det var en fundamental fodfejl, den han begik med de 2000 kroner.

- Der gjorde han det eneste, man ikke må som toppolitiker - nemlig at bedømme om tal er store eller små. 2000 kroner er for rigtig mange danskere et meget stort beløb. Og det gjorde han lidt grin med, siger Engell.

Lars Løkke Rasmussen var den første, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) røg i åben duel med, efter hun havde holdt sin indledende tale.

Og duellen mellem de to partiledere handlede primært om skattelettelser og kontanthjælpslofter, samt hvordan man kan lokke flere lavtlønnede til at arbejde mere.

- Så spørger jeg hr. Lars Løkke Rasmussen: Betyder mere end 2000 kroner om måneden ikke noget for en helt almindelig lavtlønnet familie? siger Thorning.

- 2000 kroner? Det kommer an på, hvem man er, lyder det tørt fra Venstre-formanden.

Den nye debatform, hvor statsministeren er i duel med de andre partiledere med mere lempelige regler for bifalds- og mishagsytringer, er indført for at skabe mere opmærksomhed om debatterne i Folketinget.

Overordnet set vurderer Hans Engell, at statsminister Helle Thorning-Schmidt mødte kampklar op til den første spørgetime, og hun formåede at komme helskindet igennem duellerne.

Men når det kommer til, hvem der var bedst til at udnytte de lempeligere rammer for den nye debatform, er der til gengæld ingen tvivl om, at Lars Løkke Rasmussen indtager førstepladsen, vurderer kommentatoren.

- Lars Løkke var den, som, jeg synes, brugte formen bedst. Han var den, der fik latteren frem, og han var lidt småfræk.

- Så han var den bedste til at få humoren frem. Men selvfølgelig lavede han også et par selvmål, siger Hans Engell.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip