Engell: Løkke vil undgå løftebrud om nulvækst

Det er klogt, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, åbner for at bruge mere på velfærd trods sit partis krav om offentlig nulvækst. Det er en udstrakt hånd til Dansk Folkeparti, som ultimativt kræver flere penge til de ældre og sundhed.

Det siger politisk kommentator, Hans Engell, nu da Løkke i Berlingske åbner for, at den offentlige sektor godt kan vokse trods udgiftsstoppet, hvis blot der spares andre steder.

- Det er et klogt træk. Det nytter ikke, at han maler sig op i et hjørne. Han er nødt til at have Dansk Folkeparti med. De Konservative og Liberal Alliance kan jo ikke sikre Løkke 90 mandater, siger Hans Engell.

Selv om det er nye toner, så er det en gratis omgang at lempe lidt på nulvæksten, hvor offentlige budgetter kun må vokse i takt med løn og priser, påpeger han.

- Cepos-segmentet går alligevel ikke over og stemmer rødt på S-SF. Løkke køber sig den fleksibilitet, han har brug for dagen efter et valg. Han vil ikke beskyldes for løftebrud, når han ved, at han vil få større offentlige udgifter til ældre og sundhed, siger Hans Engell.

Derfor kaster Socialdemokraterne, De Radikale og SF sig over Løkke. De røde har gjort Venstres offentlige nulvækst til deres spydspids mod blå blok, forklarer han.

- Det er jo deres hovedangrebsflanke mod Venstre. Det har man hørt på Helle (Thorning-Schmidt, red.) hele vejen. Det er dér, hun går løs på Venstre, at deres nulvækst vil koste så og så mange arbejdspladser i den offentlige sektor, siger Engell.

Spørgsmål: - Åbner Løkke, som Socialdemokraterne siger, for at skære i folkepension, dagpenge og kontanthjælp?

- Nej, tværtimod. Det handler det slet ikke om. Han åbner for, at han kan bryde den offentlige nulvækst for ældre og sundhed. Han vil sikre sig et musehul at bryde igennem, hvis han efter valget skal danne regering med Dansk Folkeparti, siger Hans Engell.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip