Engell: Skattesagen er værre for Loft end V

Under afhøringer i Skattesagskommissionen torsdag modsiger den tidligere departementschef, Peter Loft, direkte den daværende skatteminister Troels Lund Poulsens (V) udsagn om, at han ikke blev orienteret om Helle Thornings skattesag.

Derudover er det kommet frem, at Peter Loft sendte en mail til Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, om skattesagens udvikling.

Men det bliver nok kun alvorligt for Peter Loft selv og ikke for Venstre, vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Jeg mener ikke, at partiet Venstre er blevet belastet af dagens afhøringer. Men det er klart, at Loft har et problem, fordi han som departementschef ikke kan ligge og orientere udenforstående om en konkret sag, siger Hans Engell til Ritzau og tilføjer:

- Det er et alvorligt regelbrud, at Loft holder Kristian Jensen orienteret. Det falder jo tilbage på Loft, og det er klart, at det kan blive alvorligt for ham.

Peter Loft erkender over for Skattesagskommissionen, at han "nok ikke burde have videregivet" oplysningerne fra sagen til folk uden for Skatteministeriet.

Hans Engell forventer, at Kristian Jensen nu vil blive kaldt ind som vidne i sagen, men Venstres gruppeformand er nok ikke "i fedtefadet".

- Kristian Jensen kommer ikke meget i fedtefadet, for det er jo ikke ulovligt for ham at modtage en mail fra Skatteministeriets departementschef, siger han.

Situationen er dog stadig ikke fordelagtig for partiet.

- Sagen er jo ikke rar, men den er ikke rykket op i den røde felt for Venstre. Vi er i den gule ende på vej mod det røde felt, men vi er der ikke endnu, siger Hans Engell.

Han er overbevist om, at Lars Løkke Rasmussen skal indblandes, før sagen kan sparkes op i "det farlige, røde felt" og får konsekvenser for Venstre.

- Jeg tror, vi skal op i, at Løkke fanges i noget alvorligt som at lyve eller have været involveret, før det får mærkbare konsekvenser for Venstre. Lige nu ser det ikke ud til, at sagen hverken juridisk eller politisk koster dem noget, siger den politiske kommentator.

Samtidig peger Hans Engell på, at afhøringerne torsdag blot har "kompliceret sagen", men ikke bragt en rigsretssag nærmere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip