Engelsk landstræner i hård kritk af Tour-konger

Både Chris Froome og Bradley Wiggins manglede karakter, da et samlet engelsk landshold gik ned med flaget ved VM i i Firenze.Engelsk cykelsport har igennem de seneste år undergået en forandring, som også går under betegnelsen "det engelske mirakel".

Det har den senere år født to vindere af Tour de France i Bradley Wiggins og Chris Froome og en verdensmester i Mark Cavendish, som i Rudersdal 2011 satte trumf på et opvisning fra et magtfuldt engelsk landshold på dansk asfalt.

Derfor var søndagens VM i Firenze og en skamfuld oplevelse for de succesvante briter, som måtte se et otte mand stort landshold drukne i dagsregnen over Firenze og være helt ude af løbet med 100 km tilbage. Retfærdigvis skal det siges, at sommerens suveræne Tour-triumfator, Chris Froome, blev bremset af et styrt og derfor valgte at udgå, fordi det ville koste for mange kræfter at lukke hullet op til hovedfeltet.

- Man kan vel sige, at de manglede gejsten, det er muligvis så enkelt, erkender landstræner Rod Ellingworth dagen derpå.

- De vil se sig selv i spejlet og være klar over, at de ikke gjorde et ordentlig stykke arbejde. At have dem siddende i bussen med 100 km tilbage af VM, er ikke noget, du ønsker skal ske, understreger landstræneren.

- Alle er skuffede nu, og det skal de også være. Chris sagde, at han havde det hårdt under de vejrbetingelser, men det er jo det samme for alle. Og det er derfor, et VM er, som det er, siger Ellingworth, som til daglig også kæmper med den sært sensible excentriker Bradley Wiggins på Team Sky.

- Jeg er sikker på, at Bradley også må være skuffet. Det er ikke fordi, han mangler form, men han gled ned bagest i feltet allerede på San Baronto stigningen, og det var reelt skriften på væggen, vurderer Ellingworth, som til forskel fra Danmark havde otte ryttere til start i Toscana.

Ikke en eneste rytter fra det engelske landshold formåede at fuldføre, men eks-verdensmester Mark Cavendish knoklede i det mindste hårdt i holdets tjeneste tidligt i løbet og kan være sin indsats bekendt.

Tidligere på året afslørede Bradley Wiggins sig også som et hareskræmt nedkører i regnvejr på en etape i Giro d'Italia, og Tour-vinderen fra 2012 valgte da også at udgå ved den lejlighed.

VM blev vundet af portugiseren Rui Costa, mens bedste dansker blev Jakob Fuglsang på en 21. plads.

 

Dagens Gossip