Englandsbåd påsejler mole med danskere ombord

Sirena Seaways, som sejler mellem Esbjerg og Harwich, sejlede lørdag formiddag ind i molen i Harwich, der ligger cirka 140 kilometer nordøst for London. Det skriver BT.

Skibet har cirka 400 passagerer ombord, og ulykken skete, da det omkring middag lokal tid - omkring klokken 13 dansk tid - ankom til havnen i Harwich og skulle lægge til kaj.

»Der sker det, at der kommer en del vind, idet skibet skal lægge til, og det gør, at skibet rammer kajen. Der skal desværre ikke så meget til, før der sker skade i sådan en situation. Og det er også tilfældet her,« siger vice president i DFDS Gert Jakobsen, der forklarer, at der både er sket skade på skibet og på kajen.

»I starten tog skibet vand ind, men det blev hurtigt stoppet, og der har på intet tidspunkt været sikkerhedsrisiko for passagerne eller risiko for forurening,« siger Gert Jakobsen ifølge BT.

DFDS oplyser, at skibet er tætpakket, idet det op til weekenden er en populær afgang. To timer efter ulykken lykkedes det at få skibet fri fra molen, men de omkring 400 passagerer venter fortsat lørdag eftermiddag ombord på skibet og kan ikke komme i land, før skibet er blevet besigtiget.

»Ifølge mine oplysninger er der god ro og orden på skibet. Passagererne har formentlig kunne mærke, da skibet ramte molen, men de venter nu på, at de kan komme i land,« siger Gert Jakobsen.

DFDS har sendt en inspektør afsted, der skal vurdere skaderne. Selskabet ved endnu ikke, om skibet kommer til at sejle efter planen lørdag aften, eller om der vil komme forsinkelser eller aflyste afgange.

 

Dagens Gossip