Enhedslisten dropper trusler før afslutningsdebat

28/05/2013 18:48

BNB

Nyheder
»Nu har vi jo lavet en aftale om en arbejdsmarkedsydelse, som giver nogle mennesker en mulighed for at få et forsørgelsesgrundlag, og på den baggrund er vi gået med til at få en fælles vedtagelse sammen med regeringspartierne,« siger Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen (Ø). Folketingets afslutningsdebat begynder onsdag morgen og fortsætter i mange timer, nogle gange helt til midnat. Det er tradition, at den siddende regering til slut får flertal for en såkaldt politisk vedtagelse, der er de forgangne års resultater sort på hvidt - samt de politiske planer videre frem. Hvis vedtagelsen stemmes ned, får det ikke nogen direkte politisk konsekvens, men det vil være et symbolsk nederlag for regeringen. Derfor er Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S), glad for, at det er lykkedes ham at forhandle vedtagelsen på plads med Enhedslisten. »Det er jo det rareste for en regering at have opbakning fra sit eget parlamentariske grundlag til en vedtagelse efter så stor og vigtig en debat, som Folketingets afslutningsdebat trods alt er. Hele debatten er jo en politisk kamp, og vedtagelsen er punktummet for den politiske kamp,« siger Magnus Heunicke. Udover dagpengeløsningen har Enhedslisten også fået indskrevet i vedtagelsen, at regeringens ambitioner fremover skal være mere grønne, fortæller Per Clausen. »Vi lægger op til, at der skal ske nogle ting i fællesskab fremadrettet, og det håber vi selvfølgelig, vi kan holde fast i. Vi har en ambition om i løbet af det kommende halve år at tage nogle initiativer sammen, som handler om grøn omstilling og skabelse af flere arbejdspladser, og det er et fælles signal fra os og regeringen,« siger Per Clausen. Samtlige politiske ordfører holder under maraton-debatten en kort tale, og her vil Magnus Heunicke både rose sin egen regering og kaste ris efter oppositionen. »Jeg vil fortælle om regeringens resultater, og så vil jeg selvfølgelig også benytte lejligheden til at afkræve nogle svar fra Venstre, vores hovedmodstander, som indtil nu har sluppet afsted med at placere sig et sted i dansk politik, hvor de ikke skal levere nogen konkrete svar på de ting, de kritiserer os andre for,« siger Heunicke og lover »underholdende, politisk spil for åbent tæppe«.

Mest læste i dag

»Nu har vi jo lavet en aftale om en arbejdsmarkedsydelse, som giver nogle mennesker en mulighed for at få et forsørgelsesgrundlag, og på den baggrund er vi gået med til at få en fælles vedtagelse sammen med regeringspartierne,« siger Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen (Ø).

Folketingets afslutningsdebat begynder onsdag morgen og fortsætter i mange timer, nogle gange helt til midnat. Det er tradition, at den siddende regering til slut får flertal for en såkaldt politisk vedtagelse, der er de forgangne års resultater sort på hvidt - samt de politiske planer videre frem. Hvis vedtagelsen stemmes ned, får det ikke nogen direkte politisk konsekvens, men det vil være et symbolsk nederlag for regeringen.

Derfor er Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S), glad for, at det er lykkedes ham at forhandle vedtagelsen på plads med Enhedslisten.

»Det er jo det rareste for en regering at have opbakning fra sit eget parlamentariske grundlag til en vedtagelse efter så stor og vigtig en debat, som Folketingets afslutningsdebat trods alt er. Hele debatten er jo en politisk kamp, og vedtagelsen er punktummet for den politiske kamp,« siger Magnus Heunicke.

Udover dagpengeløsningen har Enhedslisten også fået indskrevet i vedtagelsen, at regeringens ambitioner fremover skal være mere grønne, fortæller Per Clausen.

»Vi lægger op til, at der skal ske nogle ting i fællesskab fremadrettet, og det håber vi selvfølgelig, vi kan holde fast i. Vi har en ambition om i løbet af det kommende halve år at tage nogle initiativer sammen, som handler om grøn omstilling og skabelse af flere arbejdspladser, og det er et fælles signal fra os og regeringen,« siger Per Clausen.

Samtlige politiske ordfører holder under maraton-debatten en kort tale, og her vil Magnus Heunicke både rose sin egen regering og kaste ris efter oppositionen.

»Jeg vil fortælle om regeringens resultater, og så vil jeg selvfølgelig også benytte lejligheden til at afkræve nogle svar fra Venstre, vores hovedmodstander, som indtil nu har sluppet afsted med at placere sig et sted i dansk politik, hvor de ikke skal levere nogen konkrete svar på de ting, de kritiserer os andre for,« siger Heunicke og lover »underholdende, politisk spil for åbent tæppe«.