Enhedslisten er lettet over ny dagpengeaftale

20/05/2013 21:13

BNB

Nyheder
»Jeg er meget, meget lettet over, at det er lykkedes os at lave en redningspakke for de her mennesker, som 1. juli stod til at falde ud af dagpengesystemet,« siger Johanne Schmidt-Nielsen efter forhandlingerne. Hun understreger, at Enhedslisten gik ind til forhandlingerne med to hovedkrav, som partiet har fået opfyldt. Blandt andet glæder den politiske ordfører sig over, at der nu kommer mere fokus på uddannelse af de ledige, ligesom hun erklærer sig tilfreds med, at det ikke bliver a-kasse-medlemmerne, der ender med regningen for den arbejdsmarkedsydelse, som er en central del af den nye aftale. Regeringen havde ellers lagt op til, at det var dem, som via a-kasse-kontingentet skulle betale for den nye ydelse. Men træerne vokser trods alt ikke ind i himlen for Enhedslisten, lader Johanne Schmidt-Nielsen samtidig forstå. For dagpengesystemet består i den forringede form, som den tidligere regering fik forhandlet på plads med Dansk Folkeparti og de Radikale, understreger hun. »Vi har stadig det dagpengesystem som VKO og De Radikale forringede. Men vi fortsætter kampen for at ændre dagpengesystemet. Stod det til os, fik vi en kortere genoptjeningsperiode med det samme,« slår Johanne Schmidt-Nielsen fast.

Mest læste i dag

»Jeg er meget, meget lettet over, at det er lykkedes os at lave en redningspakke for de her mennesker, som 1. juli stod til at falde ud af dagpengesystemet,« siger Johanne Schmidt-Nielsen efter forhandlingerne.

Hun understreger, at Enhedslisten gik ind til forhandlingerne med to hovedkrav, som partiet har fået opfyldt. Blandt andet glæder den politiske ordfører sig over, at der nu kommer mere fokus på uddannelse af de ledige, ligesom hun erklærer sig tilfreds med, at det ikke bliver a-kasse-medlemmerne, der ender med regningen for den arbejdsmarkedsydelse, som er en central del af den nye aftale.

Regeringen havde ellers lagt op til, at det var dem, som via a-kasse-kontingentet skulle betale for den nye ydelse.

Men træerne vokser trods alt ikke ind i himlen for Enhedslisten, lader Johanne Schmidt-Nielsen samtidig forstå. For dagpengesystemet består i den forringede form, som den tidligere regering fik forhandlet på plads med Dansk Folkeparti og de Radikale, understreger hun.

»Vi har stadig det dagpengesystem som VKO og De Radikale forringede. Men vi fortsætter kampen for at ændre dagpengesystemet. Stod det til os, fik vi en kortere genoptjeningsperiode med det samme,« slår Johanne Schmidt-Nielsen fast.