Enhedslisten glæder sig over nye visumregler

»Visumreglerne er alt for skrappe og bureaukratiske i dag, så derfor er det positivt, at regeringen tager initiativer i forhold til turisme og handel,« siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), der håber, at der kan komme en ændring i forhold til familiemedlemmer til flygtninge i Danmark.

»I Enhedslisten har vi forsøgt i årevis at sætte fokus på området, og vi synes, at der også skal gøres noget i forhold til de mange flygtninge i Danmark, der ikke kan få besøg af deres familiemedlemmer,« siger hun.

Regeringen foreslår i torsdagens Berlingske, at der laves et såkaldt »Red Carpet« - en rød løber - til forretningsfolk, der ønsker at tage ophold i Danmark. Ordningen består i, at medarbejdere fra virksomheder, der er godkendt af en dansk ambassade, blandt andet har færre krav til dokumentation, kortere sagsbehandlingstid og mulighed for flere indrejser.

Dansk erhvervsliv har gennem længere tid råbt højt efter en ordning, der kunne gøre det lettere at lave forretning med udenlandske virksomheder.

 

Dagens Gossip