Enhedslisten i dagpengeoffensiv

Dagpengeproblematikken er stadig det væsentligste politiske spørgsmål, mener hun, og årsmødet bliver startskuddet for en kampagne, hvor Enhedslisten vil understrege det over for regeringen gennem annoncer i dagbladene, 1. maj-demonstrationer og kampagnemateriale i alle afdelinger.

»Jeg tror, at alle kan huske Bjarne Corydon (S), da han sagde, at det var en fuld og dækkende løsning, de lancerede med akutpakken, og det er nok en meget mild formulering at sige, at akutpakkerne ikke har været tilstrækkelige. Man kunne også bruge ordet fiasko,« siger Johanne Schmidt-Nielsen til Berlingske.

Hun henviser blandt andet til, at A-kassernes Samvirke vurderer, at 12.000-14.000 danskere efter 1. juli vil stå helt uden indtægt.

Enhedslisten har fem krav til regeringen, som de vil fremføre til hvert møde med ministrene: Dagpengeperioden skal forlænges øjeblikkeligt, genoptjeningsperioden skal nedsættes, der skal oprettes job i kommunerne til ledige, der har mistet dagpengene, retten til supplerende dagpenge genoprettes, og jobrotation skal fremover tælle med som genoptjening.

»Der er ingen tvivl om, at hvis ikke regeringen løser problemet, så vil den tillidskrise, der er mellem regeringen og befolkningen, vokse sig endnu større. Tænk, at en socialdemokratisk ledet regering kan finde penge til at give os billigere citronvand, cola og hindbærbrus, men ikke kan finde penge til at hjælpe mennesker, der ikke kan finde et arbejde, fordi der mangler arbejdspladser,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S), afviser, at en ændring af dagpengereglerne er det væsentligste punkt på den politiske dagsorden lige nu.

»Det væsentligste er at give de ledige et arbejde. Så har vi løst deres problemer, og vi har penge til velfærden. Det er det væsentligste.«

Spørgsmål: I gik selv til valg på at få ændret dagpengereglerne, har I ikke været med til at puste forventningerne unødigt op på det område?

»Der var kun 40 procent af vælgerne, som stemte på partier, der vil ændre de regler. Så er der jo en vis form for demokratisk tyngde over den beslutning. Vi har kæmpet imod den tyngde med udsættelse, akutjob og uddannelsestiltag,« siger Magnus Heunicke.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip