Enhedslisten kritiserer terrorloven efter ROJ TVs konkurs

Det mener Enhedslisten, efter bestyrelsen bag de to TV-selskaber Mesopotamia Broadcast A/S og ROJ TV A/S mandag har indgivet konkursbegæring til Sø- og Handelsretten som følge af de millionbøder, de er blevet dømt til at betale. Dermed kan stationen ikke længere sende fra dansk jord.

»Konkursen er rigtig ærgerlig. Både for millioner af kurdere verden over, som har kanalen som deres eneste nyhedskanel, men også for den danske ytrings- og pressefrihed,« siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper (Ø), til Politikens hjemmeside.

»Terrorlovgivningen blev til for blandt andet at sikre vores demokrati mod terrorister, og det, der sker nu, er, at terrorlovgivningen i sig selv er det største angreb mod vores demokrati,« siger hun.

Ifølge en pressemeddelelse fra bestyrelsen bag de to TV-selskaber er det den i alt ti millioner kroner store bøder, som selskaberne er blevet pålagt at betale, som er årsagen til, at selskaberne nu må dreje nøglen om.

ROJ TV er blevet pålagt at betale bøden, fordi stationen har overtrådt straffelovens bestemmelse om terrorisme, eftersom den i følge rettens afgørelse har ageret talerør for PKK, Kurdistans Arbejderparti, som står på EUs terrorliste.

Højesteret afviste 19. juli ROJ TVs ønske om at få udsat den bøde, som både Københavns Byret og Østre Landsret havde idømt TV-selskaberne.

3. juli blev bøden, som Københavns Byret idømte TV-selskaberne, stadfæstet af Østre Landsret, der dermed gav byretten ret i, at selskaberne er skyldige i at overtræde straffelovens bestemmelse om terrorisme.

Ifølge Enhedslisten er det nødvendigt at se nærmere på terrorlovgivningen.

»Det var en lovgivning, der hovedkulds blev lavet efter terrorangrebet den 11. september for mere end 10 år siden. Lovene har en lang række konsekvenser, som ingen havde regnet med dengang. Dem kan vi se nu. Konsekvenserne er, at en TV-station, som er eneste talerør for en undertrykt minoritet, er blevet lukket på dansk jord, under henvisning til at nyhedsdækningen var ensidig,« siger Pernille Skipper til Politiken.

Partiet overvejer nu, hvorvidt man skal kalde ministre i samråd om problematikken.

 

Dagens Gossip