Enhedslisten nægter at acceptere a-kassefinansiering

Forhandlingerne mellem regeringen og Enhedslisten om en aftale om dagpengesystemet bølger frem og tilbage. Men finansieringen af det sikkerhedsnet, der skal spændes ud under de arbejdsløse, der falder ud af systemet, er den knast, der forhindrer parterne i at give håndslag på en aftale.

Og det lader til, at Enhedslisten står fast på sit krav om, at penge fra en øget kontingentbetaling hos a-kassemedlemmerne ikke er en finansieringsmulighed af »arbejdsmarkedsydelsen«.

»Stridspunktet nu er, hvor pengene skal komme fra; hvordan den her redningspakke skal finansieres. Regeringen synes, at a-kassemedlemmerne skal betale. Det, synes vi ikke, er en acceptabel model. Vi synes simpelthen ikke, at det er i orden at sige til a-kassemedlemmer, at de skal betale, når man ikke gav dem rabat, dengang Lars Løkke, Margrethe Vestager og Kristian Thulesen-Dahl forringede vores dagpengesystem,« siger politisk ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) med henvisning til 2010, hvor regeringen med støtte fra de Radikale og Dansk Folkeparti halverede dagpengeperioden fra fire til to år.

Både regeringen og støttepartiet er dog opsatte på, at de hurtigst muligt skal nå frem til enighed og »finde en finansieringsmodel, som begge parter kan leve med«, som Johanne Schmidt-Nielsen formulerer det. Og selv om det ikke bliver søndag, håber de, at det sker inden for de kommende dage.

»Jeg kan sige, at det selvfølgelig haster, fordi det er 1. juli, at tusindvis står til at falde ud af systemet, og mange af dem vil få nul kroner at leve for, så vi har travlt. Men vi skal være enige om finansieringen, og det der med at lade a-kassernes medlemmer betale, synes vi, er en uacceptabelt model,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

 

Dagens Gossip