Enhedslisten: Regeringens indsats mod arbejdsløshed helt forfejlet

Regeringens indsats for de arbejdsløse er slået helt fejl, mener gruppeformand for Enhedslisten, Per Clausen.

En ny opgørelse viser, at over 23.000 personer er faldet ud af dagpengesystemet i første halvdel af 2013. Og det er langt flere end regeringen havde regnet med.

- De blev alle overgået af virkeligheden. Det understreger, at der er brug for en varig og holdbar løsning for de arbejdsløse. Det er ikke nok med midlertidige nødløsninger, som indtil nu har været det eneste, vi har kunnet få regeringen med på, siger Per Clausen.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Han mener, at indsatsen for at skaffe jobs til de mennesker, der er ramt at langvarig arbejdsløshed er fuldstændig slået fejl. Der er brug for en målrettet indsats, som sikrer, at alle få et reelt tilbud om arbejde og uddannelse.

- Ingen bør kunne falde ud af dagpengesystemet, før de har fået et sådant tilbud, fortæller Per Clausen.

Han slår fast, at der er brug for ændringer i dagpengesystemet. For eksempel bør det gøres langt lettere at optjene og genoptjene ret til dagpenge.

Det kan ske gennem en kortere optjeningsperiode (for eksempel 13 uger i stedet for 52 uger) og ved at sikre, at man optjener ret til dagpenge ved alle former for beskæftigelse og ved at uddannelsesperioder tæller som død periode i forhold til forbrug af dagpengeretten, slutter Per Clausen.

 

Dagens Gossip