Enhedslisten ser klippekort-løsning som et pusterum

»Det er jo en midlertidig løsning, og problemet med Rejsekortet er ikke løst endnu. Det er fyldt med huller, og det må man så bruge det år på, man nu har fået ekstra, til at løse problemerne i. Det giver jo et pusterum,« siger ordføreren, der sammen med flere andre partier netop har krævet en forlængelse af klippekortet.

»Vi vil fortsætte med at presse på for, at der bliver en ordentlig løsning med det rejsekort,« siger han.

Det er Movia, Metroselskabet og DSB, der har besluttet at lade passagerne klippe kort endnu et år. Det sker efter flere dårlige historier om Rejsekortet.

»I øjeblikket er det fuldstændig uigennemskueligt: Folk ved ikke, hvad de betaler for deres rejser, og der er rigtig mange fejlmeldinger fra standerne. På nogle strækninger betaler folk mere for rejserne, end de gør i dag, og der er problemer med at kombinere periodekort og månedskort med tilkøb,« siger Henning Hyllested og understreger:

»Der er rigtig mange problemer, der skal løses, inden vi udfaser klippekortet, som er det betalingsmiddel, folk er trygge ved og kan finde ud af at bruge.«

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) er glad for, at trafikselskaberne har forlænget klippekortet, og han er enig med Enhedslisten i, at Rejsekortet skal være mere gennemskueligt.

»For mig er det vigtigt, at passagerne er i centrum, og at det skal være nemt og gennemskueligt at købe en rejse. Og det er et fælles ansvar for Rejsekortet og trafikselskaberne at sørge for det,« siger ministeren.

Over 200.000 mennesker i hovedstaden har allerede taget Rejsekortet i brug, og på landsplan er der solgt 475.000 rejsekort og gennemført over 22 millioner rejser på rejsekort, siden kortet blev indført.

 

Dagens Gossip