Enhedslisten: Stop Corydons angreb på offentlige ansatte

Den påstand har Enhedslistens tidligere været fremme med i forbindelse med konflikten om lærernes overenskomst. Men efter afsløringen af en opsigtsvækkende resultatkontrakt mellem Finansministeriet og Moderniseringsstyrelsen i søndagens udgave af Politiken, føler gruppeformand Per Clausen (Ø), at partiet nu har dokumentation for påstanden.

I kontrakten hedder det, at Moderniseringsstyrelsen, der er den statslige arbejdsgiver på undervisningsområdet, skal sikre, at den nye overenskomst gør »løn og arbejdstid i staten til en væsentlig og integreret del af udgiftspolitikken«. Per Clausen er forarget.

»Den dokumentation, der i dag er blevet fremlagt i medierne, viser, at Finansministeriets og KLs koordinerede angreb på lærernes arbejdstidsregler er et led i en samlet strategi for at forringe løn- og arbejdsvilkår for offentligt ansatte,« siger han i en skriftlig kommentar.

»Hvis angrebet på lærerne lykkes, vil det blive fulgt op at nye angreb på andre grupper af offentligt ansatte. Derfor er det afgørende, at der sættes en stopper for Corydons plan,« fastslår gruppeformanden.

Enhedslisten opfodrer andre faggrupper til at gå mere aktivt ind i lærernes kamp.

»Corydon vil gøre den offentlige sektor til den discount-sektor, der ikke kan tiltrække dygtige medarbejdere ved at forringe løn- og arbejdsvilkår gennem reelt at fjerne den fri forhandlingsret for de offentligt ansattes faglige organisationer. Det vil forringe den offentlige service og de solidariske ordninger, som den offentlige sektor står for,« siger Per Clausen, der gerne så, at medlemmer af regeringspartierne sagde fra over for regeringens linje.

»Jeg opfordrer medlemmerne af Socialdemokraterne og SF til at stoppe Corydons angreb på den offentlige velfærd og den frie forhandlingsret for de offentligt ansatte,« siger han.

 

Dagens Gossip