Enhedslisten til Danfoss: Stop jeres klynk

Regeringens støtteparti er helt oppe i det højrøde felt, efter Danfoss-topchef Niels B. Christiansen i dag antydede, at partiet ikke har fattet industrivirksomhedernes betydning for samfundsøkonomien.

- Jeg hører fra alle partier, på nær Enhedslisten, en forståelse af væsentligheden af konkurrenceevnen, og at det at have en eller anden grad af produktion er vigtigt, sagde Danfoss-direktøren til Mandag Morgen.

Det har fået erhvervsordfører Stine Brix til at fare i blækhuset og udsende en pressemeddelelse, hvori hun tager afstand fra Danfoss' og Dansk Industris udmeldinger om det høje skatte- og afgiftsniveau i Danmark.

- Det er grotesk at høre udmeldingerne fra arbejdsgiverne i dag. De får det til at lyde som om, at de ikke kan tjene penge i Danmark. Men det er jo fuldstændig virkelighedsfjernt. Danfoss har de seneste to år haft rekordoverskud og tjent milliarder i Danmark, udtaler hun.

Danfoss-topchef Niels B. Christiansen advarer på sigt om, at det er slut med industriproduktion i Danmark om ti år, hvis politikerne ikke skaber bedre vilkår. Men den har man hørt før hos Enhedslisten.

- Vi skal som politikere under ingen omstændigheder ligge under for den slags trusler. I øvrigt er der intet nyt i dem. Der findes ikke den periode i Danmarkshistorien, hvor arbejdsgiverne ikke har beklaget sig over, at skatten og lønnen er for høj. Det ville være breaking news, hvis de sagde det modsatte, lyder det fra Stine Brix.

 

 

Dagens Gossip