Enhedslisten udelukket fra militær-besøg i Kuwait

Forsvaret har inviteret næsten alle partier i Folketinget ned til Kuwait, så politikerne med egne øjne kan se den danske krigsindsats og møde de danske F-16-piloter, som kaster bomber nedover Islamisk Stat, IS, i Irak.

Men Enhedslisten er som det eneste parti ikke med i forliget og inviteret med på turen, hvilket får det krigskritiske parti til at rette det verbale skyts mod Forsvarsministeriet, skriver Information.

- Hvorfor er det kun forligskredsen, der skal orienteres om Danmarks krigsindsats? Det er jo noget, hele Folketinget har behov for at være orienteret om, siger Enhedslistens forsvarsordfører, Nikolaj Villumsen, til Information.

På Forsvarsakademiet mener lektor Peter Viggo Jacobsen, at Enhedslisten burde deltage på turen til Kuwait.

- Det burde være et åbent tilbud til alle Folketingets partier, at de kan komme ned og se nærmere på krigsindsatsen.

- Og politikerne skal næppe se noget, der kræver en særlig sikkerhedsgodkendelse, siger lektor Peter Viggo Jacobsen fra Forsvarsakademiet til Information.

Forsvarsministeriet har over for dagbladet ikke ønsket at svare på, hvorfor Enhedslisten ikke er med på turen.

Ministeriet oplyser dog, at man jævnligt arrangerer sådanne besøg, når der er ønske om det fra for eksempel forligskredsen eller forsvarsudvalget.

Ud over Enhedslisten er den danske presse heller ikke inviteret med for at se den danske krigsindsats.

Det møder kritik fra Journalistforbundet, men ifølge forsvaret skyldes det, at Kuwait har frabedt sig journalister på flybasen, hvor de danske fly holder.

Siden første mission 16. oktober 2014 har de danske styrker i alt fløjet 151 missioner og kastet 99 bomber. Alle de danske bomber er præcisionsstyrede, hvilket vil sige, at de styres mod deres mål af enten laser eller GPS.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip