Enhedslisten vil gå langt for at forhindre klyngebomber

27/05/2013 11:32

BNB

Nyheder
»Man skal gå langt på at bekæmpe virksomheder, der forsøger at tjene på at lave klyngebomber og landminer, der er til så stor skade for civile,« siger erhvervsordfører Frank Aaen (Ø).Annette Vilhelmsen har bedt Rådet for Samfundsansvar om at se på, hvordan et forbud skal udformes. Det vil formentlig komme til at lægge op til en konkret vurdering i den enkelte sag, vurderer Frank Aaen.»Det skal være rettet mod dem, der producerer den type våben, og så kan man overveje, om det også gælder producenten af en skrue. Det gør det nok ikke, men det kan man kun afgøre konkret,« siger erhvervsordføreren.Frank Aaen mener, at man også burde lave et forbud mod at investere i selskaber, der er med til at producere atomvåben.

Mest læste i dag

»Man skal gå langt på at bekæmpe virksomheder, der forsøger at tjene på at lave klyngebomber og landminer, der er til så stor skade for civile,« siger erhvervsordfører Frank Aaen (Ø).

Annette Vilhelmsen har bedt Rådet for Samfundsansvar om at se på, hvordan et forbud skal udformes. Det vil formentlig komme til at lægge op til en konkret vurdering i den enkelte sag, vurderer Frank Aaen.

»Det skal være rettet mod dem, der producerer den type våben, og så kan man overveje, om det også gælder producenten af en skrue. Det gør det nok ikke, men det kan man kun afgøre konkret,« siger erhvervsordføreren.

Frank Aaen mener, at man også burde lave et forbud mod at investere i selskaber, der er med til at producere atomvåben.