Enhedslisten vil give ældre ret til at kunne sige nej

»Nu må det være slut. Her i efteråret skal Folketinget sikre rettigheder til de ældre, og ved kommunevalget skal der tages et opgør med de partier, der forsvarer nedskæringerne,« siger socialordfører Finn Sørensen (Ø) i en pressemeddelelse og uddyber:

»De ældre er retsløse, når det gælder ’rehabilitering og ’velfærdsteknologi. De ældre skal have ret til at sige nej, hvis de er utrygge, uden at blive frataget hjælp. De skal have ret til ordentlig rengøring og personlig pleje. Regeringen taler om, at de ældre skal have selvbestemmelse, men så lad os da give dem den ret«.

Kommunerne har i stort omfang erstattet den traditionelle hjemmehjælp med den såkaldte hverdagsrehabilitering, hvor ældre er blevet trænet i at skulle klare sig selv. Ældre Sagen mener, at man er gået for vidt.

»Kommunerne har skåret for dybt i hjemmehjælpen til de svage ældre og har brugt den såkaldte rehabilitering som et skalkeskjul for at skære ned. Der er ikke noget dårligt i, at ældre mennesker får et tilbud om at genvinde nogle evner, som de har tabt. Men det skal være et tilbud, som skal være frivilligt, og de ældre skal ikke tvinges til rehabilitering,« siger chefkonsulent Olav Felbo til Jyllands-Posten.

 

Dagens Gossip