Enhedslisten vil ikke have amerikansk overvågning af danskere

»Vi har behov for, at regeringen får afklaret med amerikanerne, hvad der foregår med de amerikanske overvågningsprogrammer og får dem stoppet, de skal ikke overvåge danske borgere på dansk jord, og så har vi selvfølgelig også behov for at få en diskussion af den terrorlovgivning, som blandt andet betyder, at man kan registrere enkelt personers telefonnumre,« siger retsordfører Pernille Skipper (Ø).

Den 24-årige Tobias Linde Schanz’ telefonnummer har tilhørt en mand, som Politiken kender identiteten på. Han er ifølge avisens oplysninger ikke dømt, men har haft forbindelse til flere terrorrelaterede personer fra Danmark.

Tobias Linde Schanz skrev nummeret på den digitale ansøgning til de amerikanske myndigheder, og han bliver bakket op i teorien om, at det er derfor, han ikke fik indrejsetilladelse til USA af forsker i efterretningsarbejde ved Københavns Universitet Flemming Splidsboel.

»Der er ingen tvivl om, at der foregår en udveksling mellem PET og amerikanske myndigheder. Og hvis det telefonnummer, den unge mand har overtaget, tidligere har tilhørt en mand, som PET har interesseret sig for, kan det sagtens være årsagen,« siger Flemming Splidsboel til Politiken.

Hvis oplysningerne om Tobias Linde Schanz’ telefonnummer, der er gået fra PET til de amerikanske myndigheder, mener Pernille Skipper, at vi har et stort problem.

»Almindelige lovlydige danske borgere skal ikke finde sig i at blive overvåget af hverken USA eller PET, uden at der er en dommerkendelse, og at man er mistænkt for at have begået noget kriminelt. Det kan få konsekvenser for vores privatliv og altså åbenbart som her for en ung mand, der ikke har gjort noget som helst,« siger hun.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip