Enhedslisten vil ikke tildele justitsministeren en næse

Midt i en hektisk periode for justitsminister Mette Frederiksen (S) tyder det nu på, at hun kan ånde lettet op. I hvert fald hvis hun gik og frygtede at blive tildelt en næse for sine handlinger i forbindelse med terrorangrebet i København 14. og 15. februar.

Både DF og Venstre har efter torsdagens redegørelse af politiets arbejde i forbindelse med angrebet sagt, at justitsministeren skal have en næse. Det vil dog kræve et flertal i Folketinget, der ganske givet skal findes uden for regeringen.

Og det kommer næppe til at ske. Nu siger Enhedslisten således, at partiet umiddelbart ikke ser nogen grund til at hoppe med på DF og Venstres vogn.

- Hvis der er noget at klandre ministeren for, så skal ministeren selvfølgelig også have pålagt det ansvar. Men det skal være sagligt begrundet, og jeg kan simpelthen ikke se, hvorfor man skulle give Mette Frederiksen en næse, siger retsordfører Pernille Skipper (EL) til Ritzau.

Dermed tilslutter Enhedslisten sig både De Konservative og SF, der heller ikke umiddelbart ser nogen grund til at tildele justitsministeren en næse.

De Konservatives retsordfører, Mai Mercado, mener, at man i stedet skal "se fremad", og SF's retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt, mener ikke, at de begåede fejl er noget, man kan "klandre regeringen for".

Enhedslistens Pernille Skipper mener, at DF og Venstres krav om at placere ansvaret hos Mette Frederiksen er et forsøg på at sætte ministeren i dårligt lys.

- Det lugter for mig en lille smule af, at der er valgkamp, og derfor er det belejligt at gøre det her til et politisk abespil. Men i stedet for at bruge tid på at finde syndebukke, så synes jeg, at vi skal bruge tid på at finde løsninger, siger hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip