Enhedslistens ønske om lockout-debat skudt ned

Regeringen, Venstre og de Konservative har nemlig afvist Enhedslistens ønske om i folketingssalen at debattere, hvilke initiativer finansminister Bjarne Corydon (S) kan tage for at sikre, at parterne i striden om lærernes arbejdstid kommer tilbage til forhandlingsbordet.

Det oplyser Enhedslisten, der ville have emnet i folketingssalen allerede 10. april.

Kun Dansk Folkeparti og Liberal Alliance støtter en hasteforespørgsel.

Ifølge Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen (Ø), er det under al kritik.

»Jeg er rystet over, at et flertal i Folketinget har afvist at gennemføre en hasteforespørgsel om, hvordan finansministeren kan arbejde for en forhandlingsløsning på lærerkonflikten,« siger han i en pressemeddelelse.

»Det vil sige, at Socialdemokraterne, SF, Radikale Venstre, Venstre og de Konservative bakker op om KL og finansministerens ultimative linje. En linje, der har kastet os ud i en omfattende konflikt på skoleområdet«.

Enhedslisten har været særdeles kritisk over for regeringen og særligt Bjarne Corydons rolle i konflikten. Enhedslisten frygter blandt andet, at Bjarne Corydon har aftalt med Kommunernes Landsforening, at en eventuel konflikt ville ende med et regeringsindgreb til KLs fordel. Men det afviser Bjarne Corydon.

Ifølge Per Clausen vil den manglende debat mindske mulighederne for at få parterne tilbage til forhandlingsbordet.

»KL og finansministeren kan ikke opfatte det som andet end opbakning til fortsat at nægte at indgå i reelle forhandlinger med lærerne. Det vil forsinke en løsning på konflikten yderligere og forøger risikoen for et indgreb, der ensidigt gennemtromler arbejdsgivernes krav,« siger Per Clausen.

»Konsekvenserne bliver ødelæggende for arbejdet med at skabe en bedre folkeskole. Vi taler om et frontalangreb på de faglige organisationers mulighed for at indgå i frie forhandlinger på det offentlige område. Hvis det lykkes over for lærerne, så er der afgjort lagt op til flere forringelser af andre offentligt ansattes løn- og arbejdsforhold.«

Så sent som i går, onsdag. afviste Bjarne Corydon opfordringen fra Enhedslisten om at arbejde på at få parterne tilbage til forhandlingsbordet.

»Nej, jeg synes ikke, jeg skal blande mig i det spørgsmål. Jeg er selv part i forhold til de statsligt ansatte lærere,« sagde Bjarne Corydon onsdag.

 

Dagens Gossip