Erdogan og Sharif med til at lægge saudisk konge i jorden

Saudi-Arabien begravede fredag kong Abdullah i landets hovedstad Riyadh, hvor flere udenlandske ledere deltog.

Den saudiarabiske kong Abdullah døde natten til fredag, og dermed er det den afdøde konges bror, den hidtidige kronprins Salman bin Abdulaziz Al Saud, der skal indtage tronen i det rige olieland.

Flere regeringsledere deltog i ceremonien, der fandt sted i Imam Turki bin Abdullah-moskéen i Riyadh. Blandt andre Tyrkiets premierminister, Recep Tayyip Erdogan, og den pakistanske premierminister, Nawaz Sharif.

Abdullahs indhyllede lig blev båret på en simpel båre af medlemmer af den saudiarabiske kongefamilie. Kroppen blev hurtigt bragt til den nærliggende gravplads al-Od, hvor han blev lagt i jorden.

En begravelse indebærer efter muslimsk skik blandt andet, at den døde lægges i jorden inden for det første døgn, uden kiste men svøbt i et ligklæde og lagt på højre side med hovedet mod muslimernes hellige by Mekka.

Lørdag bliver der holdt en såkaldt kondolenceceremoni for den afdøde saudiarabiske kong Abdullah. Her deltager kronprins Frederik som repræsentant for det danske kongehus.

Også Prins Charles af Wales rejser lørdag til Saudi-Arabien for at vise den afdøde konge sin respekt, oplyser prinsens kontor ifølge The Telegraph.

De saudiarabiske myndigheder har ikke afsløret årsagen til kong Abdullahs død, men den nu afdøde konge blev indlagt i december med lungebetændelse og har trukket vejret med hjælp fra et rør.

Kong Abdullah menes at være død i en alder af 90 år.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip